L'artista barcelonina Mabel Palacín inaugurarà aquest dimecres el projecte que representarà a Catalunya i les Balears a la Biennal de Venècia, que se celebrarà entre el 4 de juny i el 27 de novembre, i que investiga el canvi de posició de l'espectador respecte les imatges. A la inauguració hi assistiran la pròpia artista; el comissari, David G. Torres; el director de l'Institut Ramon Llull (IRL), Vicenç Villatoro; el conseller de Presidència del Govern Balear, Albert Moragues, i el conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell.

La mostra Mabel Palacín: 180º, promoguda per l'IRL, reflexiona sobre la ciutat com a marc de la col·lectivitat i com a escenari sobre el qual es poden observar els canvis que s'estan produint entre el receptor i l'emissor de les imatges, en un món on cada dia es pengen 100 milions de fotos al Facebook i es veuen més de 150 segles de vídeo a YouTube.

Segons el comissari, és important la contemporaneïtat del tema escollit, ja que "la relació entre les imatges i la realitat ha de ser un tema central en la reflexió avantguardista de l'art". Palacín aclareix que l'exposició consta de fotografies i vídeos gravats a la pròpia ciutat de Venècia. "La idea és buscar estampes sorprenents, aquelles en què a primer cop de vista no es reconegui en quina ciutat som, amb l'objectiu d'allunyar-nos de les vistes prototípiques i demostrar que Venècia pot ser confosa amb Detroit i Manchester", diu Palacín. L'exposició podrà veure's al Magazzino del Sale número 2, dins del cicle Eventi collaterali.