El campus virtual universitari més gran d´Europa té 510.000 estudiants

02.06.2011 | 02:00

L'euroregió formada per Catalunya, les Illes Balears, Migdia-Pirineus i Llenguadoc-Rosselló ha creat el campus virtual universitari més gran d'Europa amb 510.000 estudiants, 45.000 investigadors i 87 centres d'educació superior, entre els quals la UdG, en el marc de l'Euroregió Pirineus Mediterrani. El campus euroregional es va presentar ahir a la seu de la Comissió Europea i del Parlament Europeu a Barcelona, amb l'assistència del secretari d'Universitats de la Generalitat, Antoni Castellà, i el director general de Relacions Exteriors del Govern català, Salvador Sedó. L'eurocampus posarà en comú els seus recursos per connectar estudiants, docents, investigadors i el món empresarial, a més de promoure la creació de nous graus i màsters conjunts entre les universitats que el componen. Així, el curs vinent es posarà ja en marxa un nou doble grau, pioner a Catalunya, en què els estudiants podran obtenir una doble titulació en dret de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i de la Universitat de Tolosa, i un doble màster conjunt de dret internacional europeu.
A l'acte de presentació del campus virtual va intervenir també la vicerectora de Relacions Internacionals de la UAB, Mercè Alzueta, que va alertar que "sense ajuda econòmica serà molt laboriós i costós" impulsar aquesta iniciativa universitària. Antoni Castellà va afegir que "les finances públiques passen un moment complicat" però que "cal tenir present que la universitat és un dels eixos centrals" per treure'ns de la crisi. Segons el seu parer, l'Eurocampus marca un model innovador, únic en el món, en cooperació amb R+D+i i en mobilitat d'estudiants i investigadors, amb un impacte directe al territori. L'espai virtual únic a tot Europa de l'eurocampus ja està disponible en català, francès i castellà i, pròximament, en anglès. Aquesta plataforma, amb la direcció www.eurocampusweb.eu, té com a objectiu donar a conèixer l'oferta de formació universitària del territori de l'Euroregió.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cultura

Mor als 59 anys la videoartista Núria Font

Va dirigir durant una dècada el VAD, Festival Internacional de Vídeo i Arts Digitals de Girona

Una completa exposició de Rosa Serra exhibeix setanta escultures a Bratislava

Una completa exposició de Rosa Serra exhibeix setanta escultures a Bratislava

L'escultora olotina es mostra «molt contenta» d'una mostra que té obres en polièster, altres en...

Partitura del segon origen

nes hores abans que Rajoy declarés la fi de les institucions catalanes tal com les hem...

La Penyora dedicarà a la mexicana Elena Garro el proper festival Pepe Sales

La Penyora dedicarà a la mexicana Elena Garro el proper festival Pepe Sales

?Girona acollirà les activitats artístiques del 26 de gener al 7 de febrer

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema