La pràctica d'exercici físic regulat en nenes millora el seu factor de resistència a la insulina, segons desvetlla un estudi del Laboratori de Lípids de la Fundació Jiménez Díaz de Madrid i presentat al XXIV Congrés Nacional de la Societat Espanyola d'Arterioesclerosi.

Aquesta investigació va partir de l'evidència científica que la pràctica d'exercici físic regular "és efectiva en la prevenció de l'obesitat i de les alteracions metabòliques que hi van associades".

Per això els autors del treball Relació entre la pràctica de l'exercici físic durant el temps lliure i la resistència a la insulina van analitzar en la població infantil la relació entre exercici físic regular amb les variables antropomètriques, la dieta i la resistència a la insulina.

La mostra de l'estudi la van composar 427 nenes i 391 nens de 12 a 16 anys, i a partir dels seus nivells de glucosa i insulina es va calcular l'índex HOMA, com a indicador de resistència a la insulina.

De les conclusions se n'extreu que el percentatge de nens que practiquen exercici regular "és molt superior al de nenes", i que malgrat ingerir més greixos i hidrats de carboni, "presenten un major perfil antropomètric amb un perímetre de cintura significativament menor als que no en fan".

El més significatiu va ser que en nenes, "s'evidencia una millora en la resistència a la insulina associada a l'exercici físic regular".