El cantant espanyol Manolo Otero, una de les veus romàntiques de més èxit als països hispanoamericans en les dècades dels 70 i 80, va morir a la ciutat brasilera de Sao Paulo, on residia des de feia alguns anys, va informar ahir una font pròxima a l'artista. Otero, de 63 anys, va morir dimecres a l'Hospital "das Clínicas" de Sao Paulo, en el qual havia estat ingressat a causa d'un càncer de fetge, descobert fa poc temps, segons va dir per telèfon Evandro Segato, de Vibra Produçoes, empresa que el representava al Brasil.

"La notícia ens ha agafat per sorpresa, ningú s'esperava això", va afegir Segato, qui va assenyalar que l'artista vivia a la ciutat d'Indaiatuba, als afores de Sao Paulo, amb la seva dona i agent artística, la brasilera Celeste Ferreira. Segons Segato, Manolo Otero va perdre el desembre passat la seva mare, i després va viatjar a Espanya per resoldre alguns afers familiars i quan va tornar al Brasil, el mateix any que va descobrir que la malaltia estava avançada. Per decisió de la seva dona, l'artista, nascut a Madrid, va ser incinerat ahir al cementiri de la ciutat de Santos.

Manolo Otero va estudiar cant des dels 14 anys amb la seva padrina, que era professora de piano i directora de la coral filharmònica de Madrid. L'artista, que va estudiar Filosofia i Lletres a la Universitat de Madrid, va gravar el seu primer disc el 1975, titulat Todo el tiempo del mundo, un èxit de vendes als països hispanoamericans i també al Brasil. El 1973 va contraure matrimoni amb l'actriu i cantant María José Cantudo, amb la qual va tenir un fill, Manolo Otero júnior, i de la qual es va divorciar el 1979. L'intèrpret de Vuelvo a ti, Bella mujer i Qué he de hacer para olvidarte, es mantenia actiu als escenaris i l'any passat va actuar als Estats Units, Colòmbia, Veneçuela i Bolívia.