Les campanyes amb cartells d´E-cristians aterren a Girona

L'entitat col·loca 1.000 impresos a la ciutat i a Blanes on vincula l'avortament i les pensions

 
Un dels cartells, fa pocs dies, a la Plaça Calvet i Rubacalba de Girona.
Un dels cartells, fa pocs dies, a la Plaça Calvet i Rubacalba de Girona. JOAQUIM BOHIGAS

GIRONA |JOAQUIM BOHIGAS E-cristians està desenvolupant a Girona i Blanes una campanya publicitària contra l'avortament amb la col·locació, en total, de 1.000 cartells (500 en cada municipi) en espais públics reservats per a aquesta finalitat. És la primera vegada que l'entitat realitza, a la demarcació, una campanya amb la col·locació d'impresos en espais públics, tal com han fet, periòdicament, a Barcelona. El miler de cartells, col·locats en les anomenades "columnes anunciadores", tenen una dimensió de 100x140 centrímetres i formen part d'un total de 3.500 que també s'han distribuït a Barcelona i Terrassa. A més, a Barcelona, la campanya ha implicat el lloguer de 10 tanques publicitàries de 8x3 metres (24 metres quadrats). En tots els casos, durant 14 dies. Els cartells distribuïts a Girona són bicolors (vermells i blancs) i porten dos textos -"A més avortaments, menys pensions de jubilació" i "El 2020 hauran estat la causa de perdre 211.316 milions d'euros"-, el logotip d'E-cristians i dues adreces web.
En declaracions a l'agència Europa Press, el president d'E-cristians, Josep Miró i Ardèvol, ha argumentat que la finalitat de la campanya és explicar que l'avortament és negatiu per a la societat perquè, sota l'embolcall que és una decisió personal, "té efectes sobre la riquesa de la població i la seguretat de la vellesa".
L'entitat, amb seu a Barcelona, ha explicat que "anem desenvolupant accions allí on hi ha nuclis actius d'E-cristians". Anteriorment, havien estat proactius en dues campanyes (mitjançant la tècnica de la bustiada) a Girona i Figueres el 2007 i 2008 respectivament. En el primer cas, recorda, va ser una "crítica a l'Ajuntament per enviar una carta adreçant-se directament als menors de 14 anys sense coneixement dels pares per incentivar-los a acudir a un centre d'educació sexual". I, en el segon, "exposant els motius de crítica perquè l'Ajuntament subvencionava amb diners públics una obra antireligiosa de Leo Bassi". L'actual campanya a la via pública es vol estendre a d'altres municipis catalans i, a més, a la resta de l'Estat espanyol començant per Madrid. A redós, E-cristians està difonent un estudi, per reforçar el missatge, sobre l'"impacte econòmic de l'avortament", autoria de l'Institut d'Estudis de Capital Social (INCAS), de la Universitat Abat Oliba-CEU, i la Fundació pel Desenvolupament Humà i Social. La campanya va començar el 27 de maig.

Grup d'influència
E-cristians, que ha complert 10 anys, és un exemple de grup d'influència, que impulsen estratègies a fi de persuadir els poders públics en la presa de decisions, com ara quan elaboren lleis. És un àmbit encara poc desenvolupat a Catalunya i l'Estat espanyol (alguns dels exemples més significatius són els que treballen en centres de poder polític com ara Brussel·les o Washington) i els llibres sobre aquesta matèria defensen que esdevé un canal de participació de la societat civil en les democràcies participatives. E-cristians s'autodefineix com un "espai de trobada de diferents sensibilitats eclesials" amb un propòsit de participar en la "vida pública" i voluntat d'"influir" en les institucions polítiques "davant la creixent exclusió del fet cristià". En les passades eleccions municipals, l'entitat va dir que votar a Plataforma per Catalunya és contrari als valors evangèlics sobre immigració.

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cinema


Javier Bardem i Jennifer Lawrence, protagonistes de 'Madre!'
ESTRENES | El director Darren Aronofsky torna als cinemes amb 'Madre!'

ESTRENES | El director Darren Aronofsky torna als cinemes amb 'Madre!'

Ricardo Darín és el president argentí a 'La cordillera' i 'La llamada', amb participació de TV3,...

ESTRENES | Tornen les aventures d´espionatge de la saga Kingsman

ESTRENES | Tornen les aventures d´espionatge de la saga Kingsman

'La Lego Ninjago pel·lícula' s'estrena en català en una cartellera on també destaca 'La reina...

El perillós truc de Dakota Johnson per rodar les escenes de sexe

El perillós truc de Dakota Johnson per rodar les escenes de sexe

Solia ser alguna cosa comú durant els primers compassos de la història

ESTRENES | L´oscaritzada Kathryn Bigelow irromp a la cartellera amb ´Detroit´

ESTRENES | L´oscaritzada Kathryn Bigelow irromp a la cartellera amb ´Detroit´

'Jacques', el biopic sobre l'odissea de Jacques Cousteau, completa les estrenes setmanals


Enllaços recomanats: Premis cinema