Cinema

Ventura Pons torna a la comèdia amb ´Any de Gràcia´

Amparo Moreno, Rosa Maria Sarda, Santi Millán i Oriol Pla interpreten els personatges principals del nou film de Pons

01.06.2011 | 10:47
El director Ventura Pons està immers en el rodatge d´Any de Gràcia´.
El director Ventura Pons està immers en el rodatge d´Any de Gràcia´.

La relació entre una dona gran i un noi de 18 anys que arriba a Barcelona per estudiar i es veu obligat a compartir pis amb ella és la idea principal d'un guió que Ventura Pons ha recuperat per fer-ne la seva pel·lícula d'aquest any. Es titula 'Any de Gràcia', en honor al nom de la protagonista i al barri de Barcelona on està rodada majoritàriament. Fa un parell de setmanes que Amparo Moreno i Rosa Maria Sardà, dues actrius veteranes en els projectes de Pons, s'han tornat a posar a les ordres del director acompanyades d'actors consolidats com Santi Millán i noves promeses com Oriol Pla. Amb aquesta nova història, Ventura Pons renuncia a la idea d'any sabàtic per tornar a experimentar amb la comèdia.

Ventura Pons no s'ha pogut resistir a seguir treballant en la seva gran passió, el cinema, i malgrat haver-se plantejat un any sabàtic ja està immers en un nou rodatge. Es tracta d'una comèdia, un gènere que no tocava des de fa deu anys quan va estrenar 'Anita no perd el tren', protagonitzada per un jove de 18, una franja que ell mateix ha reconegut que ha tractat poc per la distància que li separa.

'Any de Gràcia', aquest és el títol del nou projecte, és la història d'un jove que arriba a Barcelona per estudiar una carrera i que amb una situació familiar complicada, ha d'optar per compartir pis amb una persona gran, la Gràcia. La seva relació no serà, en un principi fluïda i d'aquí, en sorgeixen tots els embolics de la història, els drames i també les situacions divertides que acaben fent un gir per sorprendre l'espectador.

Fa un parell de setmanes que Ventura Pons i el seu equip van començar el rodatge que ja ha passat per Dosrius, la Garriga, la Facultat de Belles Arts, el metro de Barcelona, i que aquest dimarts, s'ha aturat al barri de Gràcia, on s'ambienta la major part de la història, per rodar les escenes en un bar ubicat a la plaça Rovira i Trias.

Pons, un dels directors més prolífics de la cinematografia catalana, ha fet un canvi de registre, ha apostat per un guió original que ha recuperat d'un calaix i ha decidit tornar a la comèdia perquè tal i com ha explica ''és el gènere per excel·lència que prefereix el públic'', deixant de banda els temes de la mort per exemple, per tractar l'amistat des del punt de vista d'una generació que desconeixia bastant.

Per tirar endavant el projecte, Ventura Pons ha escollit dues de les actrius que més han participat en la seva filmografia: Rosa Maria Sardà, en el paper de Gràcia, i Amparo Moreno, en el paper de la seva veïna, que acaba fent de mediadora en l'autèntic protagonista del film, Oriol Pla. Per Ventura Pons és un plaer tornar a treballar amb aquestes dues grans actrius.

Ventura Pons calcula que entre la tardor i l'hiver de l'any vinent 'Any de Gràcia' es podrà veure a les sales.

Cultura

El pes de la tria

Hi ha una pel·lícula de la Gwyneth Paltrow que podia ser molt millor del que és, però que parteix...

«Estiu 1993», millor Òpera prima del Festival d´Almeria

La pel·lícula Estiu 1993, dirigida per Carla Simón i rodada a la Garrotxa,...

Una nit de Halloween que no s´acaba

Una nit de Halloween que no s´acaba

Els herois de DC viuen la nit més terrorífica en un especial per gaudir més enllà de les dates

Totes les propostes d´aquest cap de setmana

Totes les propostes d´aquest cap de setmana

Fires, concerts o teatres, volem omplir la teva agenda d'aquests dos dies amb activitats plenes...

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema