La big band Girona Jazz Project i Guillermo Klein col·laboren una vegada més a l'Auditori de Girona. Després de l'èxit del projecte Camino (que els va suposar fer-se amb premi Jaç al millor artista de Catalunya 2008), ara la formació torna avui al gran escenari gironí amb una revisió en clau de jazz de la música d'Isaac Albéniz.

L'obra d'aquest músic universal passa pel sedàs creatiu de l'inquiet pianista i compositor argentí, considerat un dels emblemes de la connexió jazzística entre Barcelona i Nova York. En aquest espectacle, concebut en forma de suite, la big band sedueix per la seva versatilitat sonora i estableix un maridatge sorprenent entre les melodies d'Albéniz i el groove i la improvisació del jazz.

Girona Jazz Project va néixer ?l'any 2007, com a fruit de la inquietud d'un grup de músics gironins que decideixen agrupar-se en un col·lectiu que aglutini els musics de jazz i possibiliti la realització de propostes musicals d'interès. La formació està integrada per Adrià Bauzó, Albert Comaleras, Jordi Casas, Gorka Garai i Xavi Molina (saxos); Roqui Albero, Jordi Fontanillas i Jaume Torner (trompetes); Jordi Gual, Carlos Martín i Eduard Prats (trombons); Àlex Carbonell al piano; Jordi Rossy al Fender Rhodes; Francesc Ubanell a la guitarra; el contrabaixista Masa Kamaguchi i Marc Miralta a la bateria.

Anys molt creatius

La Girona Jazz Project ja ha de?senvolupat diversos projectes, tots amb un principi comú: estudiar, practicar i dur a terme la música original d'un creador contemporani, sota la direcció del mateix autor. Aquest tasca els ha merescut, a més del premi Jaç esmentat, l'Enderrock com a Millor Artista de Jazz 2010.

El 2008, una producció conjunta amb l'Auditori, on tornen avui, va permetre crear un projecte on s'interpretava la música original de Perico Sambeat, que va esdevenir el padrí musical de la formació gironina. Aquella mateixa temporada, i en el marc del Festival de Jazz de Girona, van presentar una nova proposta que seria encapçalada per primer cop pel compositor argentí Guillermo Klein; i de la seva mà van ser escollits per la Direcció General de Cooperació Cultural de La Generalitat de Catalunya per girar per arreu del nostre país amb l'espectacle Minotauro.

I arran d'una proposta del Festival Internacional de Música de Cadaqués, que els va proposar reinterpretar la música d'Albéniz, van crear aquest espectacle que es podrà veure avui.