El Museu Etnològic del Montseny La Gabella ha inaugurat una retrospectiva de l'obra pictòrica de Mercè Junoy, més coneguda al municipi d'Arbúcies com "la pintora".

L'exposició, que es podrà veure fins al 26 de juny, està formada per més d'una vintena de quadres procedents de fons particulars i familiars cedit per a l'ocasió.

Un retrat del seu pare fet l'any 1943, quan Junoy només tenia 15 anys, obre una exposició que repassa diferents dècades i en què abunden els paisatges naturals, alguns dels quals estan dedicats al Montseny i a d'altres punts de les comarques gironines. La mostra és un homenatge a l'artista i també a la dona compromesa amb la societat de la seva època, amb un ideari que va fer compatibles el catalanisme militant, la fe religiosa i el socialisme.

Mercè Junoy va néixer a Vilanova i la Geltrú el 8 de setembre de 1928, filla de l'escriptor i crític d'art Josep Maria Junoy. Està considerada com una de les personalitats més rellevants de la primera generació d'avantguardistes catalans.

Atreta pels paisatges d'Arbúcies i del massís del Montseny, a partir de la dècada dels 50 va convertir la vila en la seva segona residència. Mercè Junoy va morir a Barcelona al 2007, als 79 anys d'edat.