L'artista, crític d'art i comissari d'exposicions Carles Guerra (Amposta, 1965), fins ara director de La Virreina Centre de la Imatge, serà el nou conservador en cap del Museu d'Art Contemporani de Barcelona. El MACBA l'incorpora al seu equip amb la finalitat de reforçar el vessant científic de la institució i en paraules del seu director, Bartomeu Marí, es tracta d'una incorporació "decisiva" per al projecte de museu que defensa, ja que serà "clau en l'elaboració i la gestió dels programes intel·lectuals" que s'expressen a través de les exposicions, les activitats i les publicacions. Segons Marí, Guerra afegeix "capacitat creativa i criteris d'una gran qualitat a un equip molt motivat i ben format".

Carles Guerra, nou conservador en cap del MACBA, va afirmar que afegir-se a l'equip del museu "és tot un privilegi" ja que té la impressió "d'haver madurat professionalment en paral·lel al creixement del museu". "Crec que des del càrrec de conservador en cap puc aportar els meus coneixements i la meva energia per garantir que el Museu continuï sent una institució de referència", va dir.

Guerra, doctor en Belles Arts per la UB, ha estat director de La Virreina Centre de la Imatge (Barcelona) des de l'any 2009. La seva carrera professional s'ha desenvolupat en l'àmbit del comissariat d'exposicions, la crítica d'art, l'anàlisi de les polítiques culturals i la producció visual; pel que fa a la seva tasca en la recerca, s'ha centrat en els aspectes dialògics de la cultura visual contemporània.