Museu d'Art Contemporani

Carles Guerra és el nou conservador en cap del MACBA

L'artista, crític d'art i comissari d'exposicions s'incorpora al museu amb la finalitat de reforçar el vessant científic

06.06.2011 | 13:43
Carles Guerra serà el nou conservador en cap del MACBA.
Carles Guerra serà el nou conservador en cap del MACBA.

L'artista, crític d'art i comissari d'exposicions Carles Guerra (Amposta, 1965), fins ara director de La Virreina Centre de la Imatge, serà el nou conservador en cap del Museu d'Art Contemporani de Barcelona. El MACBA l'incorpora al seu equip amb la finalitat de reforçar el vessant científic de la institució i en paraules del seu director, Bartomeu Marí, es tracta d'una incorporació "decisiva" per al projecte de museu que defensa, ja que serà "clau en l'elaboració i la gestió dels programes intel·lectuals" que s'expressen a través de les exposicions, les activitats i les publicacions. Segons Marí, Guerra afegeix "capacitat creativa i criteris d'una gran qualitat a un equip molt motivat i ben format".

Carles Guerra, nou conservador en cap del MACBA, ha afirmat que afegir-se a l'equip del MACBA "és tot un privilegi" ja que té la impressió "d'haver madurat professionalment en paral·lel al creixement del museu". "Crec que des del càrrec de conservador en cap puc aportar els meus coneixements i la meva energia per garantir que el Museu continuï sent una institució de referència", ha dit Guerra.

Carles Guerra ha estat director de La Virreina Centre de la Imatge (Barcelona) des de l'any 2009. La seva carrera professional s'ha desenvolupat en l'àmbit del comissariat d'exposicions, la crítica d'art, l'anàlisi de les polítiques culturals i la producció visual. Les seves recerques investiguen els aspectes dialògics de la cultura visual contemporània. Viu a Barcelona. És doctor en belles arts per la Universitat de Barcelona i professor d'Estructures socials i tendències culturals a la Universitat Pompeu Fabra.

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema