El Ministeri de Foment ha tret a licitació les obres de rehabilitació i condicionament de la capella de la Mare de Déu del Roser del convent de Sant Domènec, pressupostant-les en 1.004.943 euros.

L'objectiu d'aquesta actuació és restaurar aquesta capella manierista annexa a l'església gòtica de l'antic convent gironí, així com la seva adaptació a l'espai polivalent lligat a l'activitat habitual de la Universitat de Girona per acollir activitats diverses.

Val a dir que aquesta serà la segona intervenció que el Ministeri de Foment faci a Sant Domènec, on ha invertit 927.271 euros per a la reforma de les cobertes de l'església, les capelles i el claustre per a la seva conversió en aula magna de la institució acadèmica.

Les característiques del pla

El projecte de rehabilitació preveu la restauració de l'espai interior de la capella a causa del seu mal estat de conservació, cosa que implica netejar la pedra llaurada de les pilastres, cornises, arcs i sòcols, entre d'altres; reconstruir el paviment ceràmic, renovar les fusteries de portes i finestres i refer l'estuc de les parets i voltes.

El volum exterior de la capella (deixant a part les cobertes objecte del projecte previ) es restaurarà conservant-ne les característiques actuals, sense intentar completar o millorar el que en la seva època no va arribar a realitzar-se. En aquest sentit, es mantindrà l'acabat dels murs de maçoneria sense recobrir amb estuc.

Altres tasques previstes inclouen la reconstrucció dels dos trams de cornisa de pedra llaurada de l'absis i la recuperació de planta ortogonal d'aquest. També s'ha projectat reconstruir la volta de maó del primer tram de la nau. Els treballs per condicionar la capella en espai polivalent comportarà resoldre les dificultats que planteja el canvi d'ús i adaptar-lo a les normatives actuals de seguretat, accessibilitat, climatització, xarxa informàtica o il·luminació.