Un grup d'actors de Broadway s'ha unit a una campanya que dóna suport al projecte de llei per legalitzar els matrimonis entre parelles del mateix sexe a Nova York, que impulsa el governador d'aquest estat, Andrew Cuomo.

L'agrupació nord-americana Human Rights Campaign, la més gran als Estats Units de defensors dels drets civils de persones homosexuals, bisexuals i transsexuals, va difondre un vídeo on diversos intèrprets exhorten els novaiorquesos a contactar amb el seu legislador estatal i demanar-li que doni suport al projecte.

Dues faccions oposades

"És el moment de deixar sentir la teva veu", diu el grup d'actors en la campanya, on a més remarquen que "Broadway estima la igualtat i hi dóna suport". També hi destaquen que la venda de tiquets per a les obres de teatre aporten més de mil milions de dòlars anuals a l'economia de Nova York.

Aquestes són algunes de les proclames que han fet al vídeo artistes com Nick Adams (Chicago), Charlie Williams (Memphis) o Susan Blackwell (Title of show). Aquests se sumen a altres personalitats que avalen la iniciativa com les actrius Lucy Liu, Joan Rivers o Whoopi Goldberg, el periodista Larry King o l'alcalde Michael Bloomberg.

El projecte de llei va ser aprovat a l'assemblea estatal fa dos anys, i Cuomo busca que el Senat li doni el vistiplau en la present sessió legislativa, que acaba a mitjan juny.

El Senat va votar el 2009 en contra de la mesura, que té entre els seus principals opositors el senador i reverend Rubén Díaz.

Les enquestes d'opinió han revelat, però, que un 58% dels novaiorquesos dóna suport al matrimoni entre persones del mateix sexe en aquest estat. També un grup de legisladors llatins, encapçalats per la congressista Nydia Velázquez, també ha manifestat el seu suport al projecte.