Congrés dels Diputats

ERC vol posar punt i final ´al tracte de favor´ al Reina Sofia

Els republicans creuen que els recursos del museu madrileny no han de sortir exclusivament de l'Estat

13.06.2011 | 21:36

El grup parlamentari d'ERC al Congrés dels Diputats ha presentat una bateria d'esmenes al projecte de Llei que ha de regular el Museu Reina Sofia en què reclama que es posi punt i final al que consideren un tracte de favor respecte a altres museus.

Els republicans creuen que els recursos del Reina Sofia no han de sortir exclusivament dels pressupostos de l'Estat com fins ara, sinó que cal equiparar-lo a altres museus com el MNAC i limitar aquestes aportacions directes a un 60%. La resta de recursos, segons ERC, haurien de sortir de l'Ajuntament i la Comunitat de Madrid, que actualment no hi posen capital. ERC també vol que el Reina Sofia editi els seus materials en les quatre llengües de l'Estat.

El diputat d'ERC Joan Tardà considera que d'aquesta manera es posaria punt i final a "tota mena de greuges" respecte al tractament que reben altres museus.

La limitació de les aportacions directes dels pressupostos generals de l'Estat va acompanyada de cinc esmenes més que aposten per incrementar la col·laboració entre museus participats per qualsevol administració pública incloent a l'òrgan dirigent un representant d'un museu de titularitat autonòmica.

Una altra de les peticions dels republicans passa perquè el Reina Sofia assumeixi la diversitat lingüística de l'Estat i editi els seus materials i mostri la informació de les obres en castellà, català, basc i gallec.

A més, ERC també reclama que les retribucions dels directius del Reina Sofia siguin públiques i consultables a través de la web del Museu i que els càrrecs directius tinguin una limitació de sou màxim de manera que no puguin ser superior a la d'un director general de l'Administració General de l'Estat.

El Gernika a Gernika

Per últim, ERC ha presentat una esmena on reclama que en un termini no superior a 12 mesos el govern espanyol hagi signat els convenis que calgui amb el govern basc perquè el Gernika de Picasso pugui ser traslladat a la ciutat de Gernika tal com ha reclamat el parlament basc.

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema