Tot i la complicada conjuntura econòmica, la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal demostra un any més la seva fermesa, i en la seva setzena edició planta cara al mal temps amb un programa que presenta més espectacles que mai: un total de 52 respecte als 48 de l'any passat, amb 32 companyies que oferiran clown, malabars, acrobàcies i molta música. I enguany, i amb un pes especial, algunes apostes de risc que del 15 al 17 de juliol aproparan el burlesque i el circ gòtic fins a l'Empordà.

Un dels responsables de la trobada, Dani Varela, afirma que el "compromís" amb el públic ha estat el que ha impulsat la fira durant tots aquests anys; i ara, aquesta fidelitat serà la que la fa materialment possible. I és que davant de les retallades, diverses entitats cíviques i culturals bisbalenques han organitzat activitats durant l'any per recaptar fons.

A banda, la trobada ha comptat de nou amb el suport de l'Ajuntament de la Bisbal (el seu alcalde, Lluís Saís, va manifestar que aquest és un "projecte de ciutat que cal mantenir"), i de la Diputació de Girona. Amb aquest ens s'ha signat un nou conveni que vincula l'aportació de 25.000 euros anuals a la fira des d'enguany i fins al 2013.

Una programació de risc

La fira s'ha organitzat per pal·liar en la mesura del possible, la massificació que causen 30.000 persones en un municipi com la Bisbal. Per això hi haurà més repeticions d'alguns espectacles, i se'n programaran més de simultàniament.

Dins l'apartat artístic, hi destaca la presència de Call me Maria, un espectacle que es va exhibir al festival Grec i que tancarà l'edició amb un circ fosc, ple de rock'n'roll. També hi passarà el popular Jango Edward, acompanyat per la Tangarika Orkestar; o Les Acrostiches, en la línia burlesque per la qual s'ha apostat enguany.

A banda, la fira vol ser més que un simple aparador, i per això programa diversos tallers en la línia dels que s'han realitzat durant l'any. En aquest sentit, Varela va avançar que s'estan fent passos "curts, però ferms" per tal de poder comptar amb un centre de formació professional en arts circenses, amb un marcat caire social. L'objectiu seria comptar amb un edifici completament equipat i suplir les mancances formatives que hi ha en aquest sector, no només a Catalunya, sinó a tot l'Estat.