FÓRMULA 1

Més de cinc milions de conductors han estat en risc per enlluernament

Un estudi revela que un 33% dels xofers no es protegeixen habitualment amb ulleres de sol al volant

 

MADRID | EUROPA PRESS Més de cinc milions de conductors a Espanya (un 24 per cent) reconeix haver patit una situació de risc per enlluernament, segons una enquesta realitzada pel Reial Automòbil Club d'Espanya (RACE) i la Fundació Alain Afflelou a 2.400 usuaris. L'estudi La protecció visual en la conducció ha estat presentat en el marc del llançament de la campanya "Cuida els teus ulls, ells també condueixen" per conscienciar els ciutadans de les mesures a prendre per evitar aquest problema. En aquest sentit, revela que un 33 per cent dels conductors no es protegeix habitualment amb ulleres de sol mentre condueix i que un 12 per cent mai ho fa.
Durant l'acte, el director de seguretat de RACE, Tomás Santa Cecilia, va assegurar que són conscients del problema que existeix a Espanya i va destacar "la importància de conscienciar els conductors de la necessitat de protegir-se". Per la seva part, el coordinador d'educació viària de RACE, Juan Antonio Sánchez-Trillo, va assegurar que la principal preocupació de l'organització és "imposar l'hàbit d'utilització d'ulleres de sol en la conducció per evitar les situacions de risc més comunes, com són l'atropellament a vianants, sortida del vial o col·lisió per xoc". A l'informe s'assegura que "sis de cada deu conductors no coneixen els efectes de la radiació solar en la seva salut ?visual", dada que va voler recalcar en la seva intervenció el vicepresident de la Fundació Alain Afflelou, Florent Carrière, que va insistir en "la poca cultura de protecció ocular existent a Espanya" i va fer especial èmfasi en l'ús permanent de les ulleres de sol. Carriére es va basar en la seva experiència com a optometrista per explicar els avantatges d'una bona protecció ocular per prevenir futurs problemes perquè redueixen el reflex solar. La campanya se centra en una sèrie de recomanacions entre els conductors, mitjançant la distribució de 250.000 fulletons en òptiques, oficines de RACE i estacions d'ITV.

Pintura flamenca i holandesa del Museu de Ginebra

A través d´una selecció d´obres dels Musées d´Art et d´Histoire de Genève, aquesta exposició permet apreciar els artistes i els gèneres principals d´un dels períodes més pròspers de la història de la pintura europea

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 

Cinema


Cameron Diaz.
Cameron Díaz es retira del cinema «per sempre»

Cameron Díaz es retira del cinema «per sempre»

La seva companya Selma Blair afirma que l'actriu és feliç i no tornarà a fer pel·lícules

El film «Loving Pablo», amb Penélope Cruz i Javier Bardem, arriba a la gran pantalla

El film «Loving Pablo», amb Penélope Cruz i Javier Bardem, arriba a la gran pantalla

La cartellera setmanal porta en català la cinta d´animació ´El regne de les granotes. Missió a...

VÍDEO | Mira el primer tràiler del retorn de Mary Poppins a la gran pantalla

VÍDEO | Mira el primer tràiler del retorn de Mary Poppins a la gran pantalla

Disney recupera el mític personatge de la mainadera màgica, 54 anys després de la seva estrena

Alicia Vikander: «És estrany veure dones protagonistes»

Alicia Vikander: «És estrany veure dones protagonistes»

L'actriu sueca ha presentat a Espanya la nova pel·lícula de la saga 'Tomb Raider'


Enllaços recomanats: Premis cinema