El cantautor català Joan Manuel Serrat, investit avui doctor honoris causa per la Universitat Pompeu Fabra (UPF), ha advocat en un reivindicatiu discurs a favor que sigui la "gent del carrer" la que torni a recuperar "els valors democràtics i morals" en un moment de "crisi de model de vida".

Asseverant que el moment és de "crisi de model de vida", més que de "crisi financera", ha lamentat la "gran pèrdua dels valors morals" a la societat actual, amb la "vergonyant corrupció", ha dit, que des dels governs "es va filtrant a la societat", i ha fet una crida a "despertar a una societat adormida".

Segons el seu parer, "han de recuperar-se els valors democràtics i morals, i ho hem de fer nosaltres, la gent del carrer. Sabem quins són els camins que no hem d'escollir mai més. Si no ho fem nosaltres, s'ocuparà d'això la naturalesa".

Per a l'artista, el que està passant en les últimes setmanes als carrers i les places de tot Espanya amb "dones i homes, grans i joves exigint el canvi social i una democràcia real ha estat un glop d'aire fresc i un crit d'atenció. És responsabilitat de tots obrir els ulls i despertar a una societat adormida. Reclamar el nostre futur", ha assegurat.

Serrat ha estat investit doctor honoris causa, per primera vegada a Barcelona, en un acte, que ha omplert l'auditori del campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra, en el qual s'ha reconegut la seva carrera musical, el seu compromís cívic amb les llibertats i la difusió de l'obra d'alguns dels millors poetes del segle XX.