Familiars de víctimes del franquisme, associacions de Memòria Històrica i altres ciutadans han subscrit un escrit de protesta contra el Diccionario Biográfico Español que es presentarà dijous al ministeri d'Educació, en el que demanen que no es concedeixin ajudes públiques a l'Acadmia de la Histria. L'Associació de Descendents de l'Exili té previst lliurar en el registre del Ministeri d'Educació aquest escrit, que han subscrit més de 1.320 persones i associacions, en el que asseguren sentir-se "indignats i ultratjats per les interpretacions històriques" que es realitzen en el diccionari elaborat per la Real Academia de la Historia (RAH).

El diccionari ha suscitat una polèmica per algunes de les biografies que inclou, com la de Francisco Franco, escrita per Luis Suárez, qui afirma que el general "va muntar un règim autoritari però no totalitari". Els signants demanen al Govern que es deneguin noves ajudes públiques i s'exigeixi la devolució de les subvencions concedides (que ascendeixen a un total de 6,5 M?) a l'Acadèmia de la Història si no es retiren aquestes biografies "i altres que poguessin incórrer en la falsificació històrica, tant en l'edició escrita com en la digital".

En el seu escrit, consideren que aquestes biografies "justifiquen l'odi o la violència contra persones físiques o jurídiques, i enalteixen i justifiquen els delictes contra els Drets Humans" i inclouen "mentides i calúmnies" que comporten "descrèdit, menyspreu o humiliació de les víctimes".

Després de registrar el seu escrit de protesta, representants de l'associació acudiran al Congrés dels Diputats per presentar una còpia del mateix en el seu Registre. El ministre d'Educació, Ángel Gabilondo, es va reunir dimarts amb el director de la Real Acadèmia de la Història, Gonzalo Anes, al qual li va reiterar la necessitat que es revisin i, en el seu cas, es corregeixin d'immediat les entrades del Diccionario Biográfico Español que no tenen rigor històric.