El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha assegurat aquest dijous que la Institució de les Lletres Catalanes no desapareixerà sinó que enfortirà "el seu caràcter autònom i participatiu" amb la Llei òmnibus. En declaracions al programa 'l'Oracle' de Catalunya Ràdio, el conseller ha remarcat que aquest organisme modificarà alguns elements, com també es farà amb el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA). A més, Mascarell considera que "durant massa anys" hi ha hagut una confusió "entre òrgans de representació i determinats processos executius" i que la simplificació administrativa suposarà un estalvi d'entre quatre i cinc milions d'euros.

"Hi ha massa processos de posar sobre la taula subvencions que són enormement cars i enormement tancats, i això s'ha d'acabar. Però que quedi clar i que no hi hagi més dubtes, la Institució de les Lletres Catalanes no desapareixerà", ha sentenciat. Mascarell ha destacat que amb la simplificació de processos administratius que es pretén aplicar s'aconseguirà un estalvi d'entre quatre i cinc milions d'euros.

D'altra banda, Mascarell ha desitjat el millor per al futur alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i també per al PSC, a qui ha desitjat, en aquest cas, "que aprengui a fer una bona oposició". "Necessitem en aquest país un Partit Socialista renovat i amb ganes de fer la feina que els electors li han donat i fer-la amb moltes idees noves, aportant el millor de tanta gent que hi ha en el món del socialisme que vol que el país progressi", ha afegit.