La catalana Gemma Ordóñez i la basca Carmen Fernández s'han proclamat guanyadores del XIX Certamen Literari Cartes de Desamor en les categories de llengua catalana i castellana, respectivament, segons ha informat aquest dissabte l'organització.

El jurat, format per la periodista Ana M.Basanta, Anna Gairí, M.Salomé Ribes, Marta Sampietro i Roser Trepat, ha distingit la carta 'Les coses clares', d'Ordóñez, de la qual ha valorat la capacitat d'explicar situacions quotidianes amb un discurs espontani i aparantemente caòtic, a partir del qual adopta una actitud de convenciment que contrasta amb la informació que dóna realment al receptor de la missiva.

En llengua castellana, el jurat s'ha decantat per la carta 'El desamor en mi dieta' per la seva originalitat tant en el tractament del tema del desamor en una relació paternofilial com en el paral·lelisme que es fa amb un aspecte tan quotidià com el tipus d'alimentació de la protagonista.

L'acte de lliura dels premis va tenir lloc el 17 de juny a Lleida, en el transcurs d'un sopar literari, en què han assistit les premiades; el president d'Orvepard, Armengol Tolsà; el president de la Fundació del Barri de Pardinyes, Jacinto Pernia; el president de la Comissió de Cultura, Xavier Fuixench; i el jurat del certamen. Així com, altres membres de la Junta de l'associació de veïns del barri.