"Mantenir la Biblioteca Nacional d'Espanya ens costa 80 euros per minut". Així ho va revelar la directora d'aquesta institució, Glòria Pérez-Salmerón, en una entrevista per valorar el seu primer any de mandat.

Salmerón es va mostrar molt satisfeta amb el balanç d'aquest període en el qual, bàsicament,"s'està seguint el Pla Estratègic". Un pla al qual el nou equip de govern "ha estat aportant aspectes nous com el Pla de Preservació", va indicar Salmerón.

La directora va explicar que el més urgent era garantir l'accés als documents amb les condicions òptimes.

Pérez-Salmerón considera que la Biblioteca Nacional d'Espanya té alguns "punts febles". "És una institució tricentenària i la història pesa en positiu, però pesa", va dir. "S'ha treballat d'una determinada manera durant moltíssims anys, potser sense buscar l'eficiència en la gestió, però sí l'eficàcia, perquè la funció de servei públic està molt clara", va afegir. "Avui aquest punt feble també és una oportunitat. Per això treballem per analitzar els processos i veure els que estan justificats i els que no, i millorar-los", va explicar.

En aquest sentit, la directora va apuntar possibles canvis en l'horari d'obertura de la Biblioteca d'acord amb la quantitat de gent que acudeixi a la institució. Tenir les sales obertes té costos molt elevats en matèria de vigilància i climatització.