La Universitat Gregoriana de Roma celebrarà un congrés sobre pederàstia

El simposi, que té el suport de la Congregació per la Doctrina de la Fe, analitzarà les mesures que cal prendre quan es produeix un cas d'abús

 

CIUTAT DEL VATICÀ | EFE/DDG La Universitat Pontifícia Gregoriana de Roma celebrarà del 6 al 9 de febrer de 2012 un congrés sobre pederàstia, auspiciat per la Santa Seu i en el qual està previst que participin unes 200 persones, entre ells diversos experts, bisbes i religiosos de congregacions de tot el món.
El congrés, que portarà el títol "Cap a la curació i la renovació", pretén aprofundir en la tolerància zero plantejada pel papa Benet XVI contra la pederàstia en el si de l'Església Catòlica, així com promoure una cultura de prevenció per evitar nous casos d'aquest tipus de delicte.
L'objectiu del simposi de l'any que ve, que té el suport de la Congregació per a la Doctrina de la Fe, és analitzar les mesures que s'han de prendre per acabar amb els abusos sexuals a menors que es produeixen en el si de l'església catòlica.
A més, pretén elaborar les normes adequades per donar suport a les víctimes de l'abús i impedir que la política de silenci que s'ha viscut fins ara dins la institució religiosa es perpetuï.
"Cal una cultura compartida, per estar tots preparats i saber com respondre davant aquests casos", va afirmar ahir el portaveu del Vaticà, Federico Lombardi, durant la presentació d'aquesta iniciativa a la Universitat Pontifícia Gregoriana, segons les declaracions que recull el diari italià Corriere della Sera.
A més, durant el congrés es presentarà una pàgina web disponible en diversos idiomes on es posaran a disposició de les diferents conferències episcopals i de les ordres religioses les línies d'actuació si es troben davant d'un possible cas de pederàstia. Així mateix, servirà tant per informar-se sobre aquest tema com per demanar consell a experts en cas de necessitat.
El congrés del centre universitari pontifici també donarà veu als testimonis de víctimes de pederàstia i hi participaran experts en psicologia, psiquiatria i dret, a més d'alts càrrecs dins l'organigrama de la de la Santa Seu.
Es tracta d'"un acte formatiu seriós, amb mètodes seriosos, amb veus de diferents parts del món i diverses competències", va indicar Lombardi.

Establir un protocol
Aquesta iniciativa de la Universitat Pontifícia Gregoriana de Roma arriba després que el passat 16 de maig el Vaticà divulgués una circular enviada per la Congregació per a la Doctrina de la Fe a totes les Conferències episcopals, en la qual els demanava que per abans de maig de 2012 enviessin fulls de ruta i protocols per a preparar una directiva eficaç amb l'objectiu de tractar de manera "apropiada" els casos de pederàstia.
En el text, que proposava la ?realització de programes de ?prevenció i la formació permanent dels seminaristes i del clergat, ?s'afirmava que l'atenció a les ?víctimes, la cooperació amb les ?autoritats civils i la denúncia dels presumptes autors davant la ?justícia són els punts prioritaris per lluitar contra els abusos de menors per part de clergues.

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cinema


Daniel Craig tornarà a posar rostre a l'agent 007.
Daniel Craig confirma que tornarà a ser James Bond

Daniel Craig confirma que tornarà a ser James Bond

L'actor continuarà sent el rostre de l'agent 007 en el nou lliurament de la saga, però per última...

Christopher Nolan va voler rodar ´Dunkerque´ sense guió

Christopher Nolan va voler rodar ´Dunkerque´ sense guió

El cineasta admet que els productors i fins i tot la seva dona el van dissuadir de la seva idea

´Wolf Warrior 2´, el film més vist a la història de la Xina

´Wolf Warrior 2´, el film més vist a la història de la Xina

La cinta recapta 60 milions de dòlars i supera la fantasia romàntica 'The Mermaid'

Un videojoc especial

Un videojoc especial

Steven Spielberg ha dirigit l'esperada adaptació cinematogràfica de la novel·la «Ready player...


Enllaços recomanats: Premis cinema