Des de l'any 1982, el 21 de juny és molt més que el primer dia d'estiu; és la manera perfecta de començar l'època més lúdica de l'any promocionant un dels majors valors culturals de l'home: la música. Així és com arreu d'Europa, i també a Girona, avui se celebra el Dia Internacional de la Música, amb concerts gratuïts que omplen els carrers i les places.

A casa nostra, seran una quarantena de grups i DJs, 9 escoles de música i diverses activitats de carrer les que amenitzin la jornada. Els escenaris estaran situats a les places Catalunya i Mercaders, la Rambla, el Pont de Pedra i el carrer Santa Clara (on es concentraran les actuacions de DJ); i també s'obriran les portes de l'Auditori.

Els estils emmarcats dins la programació són tan variats com els gustos del públic: rock en totes les seves variants (Nuclear Hell, Las Víctimas, The Row, Zeero, Mârmara), pop (Moebius, Aurora Ortiz Brea), rumba (Nadies, Hombre Topo), cantautors folk i electrònica. A l'Auditori s'hi concentraran les escoles de música.