L'amenaça del canvi climàtic ha perdut pes entre la població espanyola, amb un descens del 60%, respecte al 2008. Tot i així, la majoria està convençuda que es tracta d'una realitat, enfront de només un 2% que o bé el nega o es mostra escèptic respecte a això.

Així ho reflecteix un estudi sobre els coneixements, valoracions i comportaments dels espanyols que va presentar ahir la Fundació Mapfre, basat en un sondeig realitzat a 1.300 persones el juliol de l'any passat, un mes "eclipsat" en l'àmbit mediàtic pel Mundial de futbol i per la crisi.

Precisament, aquesta raó apuntada pel coordinador de l'estudi, el professor de la Universitat de Santiago de Compostel·la Pablo Meira, per explicar la menor preocupació social pel canvi climàtic: aquest va passar a ocupar el vuitè lloc en el rànquing de problemes rellevants.

Amb respecte als coneixements de la població, el sondeig de 2010 mostra un grau d'error molt superior a la del 2008. D'aquesta manera, hi ha un 11% més que l'atribueix a "un forat a l'atmosfera" (71%), i un 57 % dóna suport a la falsa creença de la pluja àcida.