Universitat de Girona

La UdG rep un milió d´euros per afrontar projectes estratègics

L'ajut consolida iniciatives del Programa Campus d'Excel·lència Internacional, que promou amb la UIB

 15:47  

ACN El projecte de Campus d'Excel·lència Internacional de la Universitat de Girona, promogut junt a la Universitat de les Illes Balears, ha obtingut una ajuda de més d'1,1 MEUR per a la consolidació de diferents programes. D'entre el conjunt de projectes, el Ministeri d'Educació ha destacat el programa SATELITE, que s'endú 400.000 euros, que incentiva l'atracció i retenció de talent. També rep 245.000 un altre projecte transfronterer de formació i transferència de coneixement únic fins ara en el marc de l'Euroregió Pirineu-Mediterrània. El vicerector d'Economia i Projectes Estratègics, Jesús Garcia-Gil, ha afirmat que l'aportació econòmica reflecteix que el ministeri valora l'estratègia de la UdG.

D'entre el conjunt de subprojectes d'aquest expedient, el ministeri ha destacat especialment el programa SATELITE, ideat des de la UdG, que se centra en l'atracció i retenció de talent, i que obté 400.000 euros. Aquest programa incentiva l'atracció d'investigadors de primer nivell a través de facilitats relacionades amb l'habitatge i altres incentius de caràcter social que contribueixin contrarestar l'atracció que exerceix Barcelona com a gran pol científic del Sud d'Europa.

Així mateix, el ministeri també ha destacat el Pol de Recerca i Ensenyament Superior Pirineus-Mediterrani (PRES PM), liderat per la UdG, conjuntament amb les universitats d'Illes Balears, Lleida, Perpinyà, i París VI (a través de l'Observatori Oceanogràfic de Banyuls de la Marenda), que obté 245.000 euros. El PRES PM pretén crear un espai transfronterer de formació i transferència de coneixement únic fins ara en el marc de l'Euroregió Pirineu-Mediterrània en els àmbits de la sostenibilitat turística, l'aigua, l'alimentació i la salut, la física, computació i aplicacions.

El projecte d'integració vertical de la FP dels IES Montilivi i Narcís Xifra a l'estructura universitària també és vist amb bons ulls des del ministeri -s'hi destina 75.000 euros- i també s'ha destinat un ajut per a la organització del Campionat Europeu Universitari de Rem, que tindrà lloc a Banyoles el 2012.

El vicerector d'Economia i Projectes Estratègics, Jesús Garcia-Gil, ha declarat sentir-se satisfet per l'aportació aconseguida i ha destacat que signifiquen que el ministeri els valora positivament. Garcia-Gil també ha destacat que aquests resultats posicionen la UdG entre les 15 millors universitats de l'Estat.
Pintura flamenca i holandesa del Museu de Ginebra

Aquesta exposició al CaixaForum Girona ofereix una anàlisi de l'aparició i el triomf dels gèneres pictòrics en l'art flamenc i holandès dels segles XVI i XVII amb obres procedents del Museu de Ginebra.

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 

Cinema


Cameron Diaz.
Cameron Díaz es retira del cinema «per sempre»

Cameron Díaz es retira del cinema «per sempre»

La seva companya Selma Blair afirma que l'actriu és feliç i no tornarà a fer pel·lícules

El film «Loving Pablo», amb Penélope Cruz i Javier Bardem, arriba a la gran pantalla

El film «Loving Pablo», amb Penélope Cruz i Javier Bardem, arriba a la gran pantalla

La cartellera setmanal porta en català la cinta d´animació ´El regne de les granotes. Missió a...

VÍDEO | Mira el primer tràiler del retorn de Mary Poppins a la gran pantalla

VÍDEO | Mira el primer tràiler del retorn de Mary Poppins a la gran pantalla

Disney recupera el mític personatge de la mainadera màgica, 54 anys després de la seva estrena

Alicia Vikander: «És estrany veure dones protagonistes»

Alicia Vikander: «És estrany veure dones protagonistes»

L'actriu sueca ha presentat a Espanya la nova pel·lícula de la saga 'Tomb Raider'


Enllaços recomanats: Premis cinema