Eva Amaral i Juan Aguirre han fet aquest dilluns una aturada en l'enregistrament del seu nou disc, previst per al setembre, per avançar alguns dels seus detalls i anunciar les dates de la seva nova gira, que començarà a l'octubre a Saragossa. No obstant això, en la seva memòria encara hi havia el vicepresident primer i ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, que ha citat al Congrés una de les seves cançons, ´Sin ti no soy nada´. Per al guitarrista del duo, no van ser moments agradables: "Mira amic, no em toquis els ous, les cançons són de tots".

"Estem pagant molt bé a una gent que es dedica a fer baralles escolars al Congrés i en el camí et nomenen a tu", ha lamentat, per després afegir que ningú sap el "dur que és per a un grup popular no deixar-se abduir i pel poder "i rebutjar tot tipus de reconeixements i participacions en actes més o menys polítics. "No faré una revolució amb un disc, però almenys no m´utilitzis", ha afegit un Aguirre evidentment molest al rememorar aquest passatge.

Per la seva banda, Eva ha comentat que les sessions de gravació al centre de Madrid han coincidit amb l'acampada de indignats a la Puerta del Sol, i ha reconegut que potser en les lletres que encara no han acabat d'escriure per al nou disc -i que portarà per títol ´Hacia lo salvaje´-es pugui reflectir "certa il•lusió" pel canvi en la política i no haver de viure "la mateixa merda de sempre fins que em mori".

"La gent ha sortit al carrer perquè portàvem temps tots preguntant-nos com podia ser que no sortíssim a denunciar aquest espoli", ha prosseguit la vocalista. Aguirre ha intervingut per assenyalar que sentien que estaven vivint "un fet històric com va poder ser la caiguda del Mur de Berlín", i alhora ha advocat per un sistema de llistes obertes i "trencar la dictadura dels grans partits polítics".

Després de rebutjar comentar les tendències ideològiques de la cantant Russian Red, que fa poc es va declarar de dretes, Aguirre ha recalcat que ells no s'alineen amb cap partit polític i mai ho faran, perquè "la dreta i l'esquerra no existeixen". "Hi ha un partit únic que es diu PPOE. No són el mateix, però responen als mateixos mecanismes i interessos, els de l´FMI", ha denunciat el guitarrista.

'Hacia lo Salvaje'

Tornant sobre el motiu de la seva presència davant els periodistes a la Sala El Sol, Eva i Juan han avançat alguns detalls de ´Hacia lo Salvaje´, un disc que tindrà dotze cançons, està sent produït per Juan de Déu Martín i el propi grup en els estudis O Gato Negro de Madrid. I està previst que vegi la llum al setembre a través del propi segell del duo, Discos Antàrtida.

Sobre això últim, Eva ha reconegut que fa temps que tenien ganes de "gestionar" la seva música d'un "manera més global" sense dependre d'una discogràfica. Per això ha assenyalat que un cop acabat el seu contracte amb EMI, es van veure capaços de "fer el mateix, però sense el suport d'una companyia, ja que en realitat portàvem molt temps autogestionats". Això sí, Juan ha puntualitzat que per ara no valoren editar a altres grups, encara que tampoc ho descarten.

Amaral té prevista una gira de presentació que passarà per més de trenta ciutats de tota la geografia espanyola des de la seva arrencada el 6 d'octubre a Saragossa. La intenció en aquesta ocasió és tocar les dotze cançons del nou disc i, després, un recull de les seves cançons més emblemàtiques, per així poder oferir una "fotografia del que Eva i Juan són el 2011".

"L'energia de les cançons està basada en les guitarres i té un so molt cruixent. A Eva sempre li han agradat més les nostres guitarres en directe que en estudi, i ens hem adonat que si les posem un punt més amunt tenim un pla més personal al nostre so. Hi ha un creixement en el so de les guitarres i la bateria també sona més potent ", ha avisat Juan.

En aquesta línia, ha recalcat que ells mateixos són els seus "crítics més ferotges" i estan "acostumats" a dir-se "de tot". "Hi haurà qui digui que seguim fent més del mateix i parlarà de pop comercial i tot això, però hem experimentat molt i discutit l'enfocament de les cançons", ha defensat el músic.

"És un fet que no fem jazz progressiu, sinó música popular, que és per a la gent. Quan els discos funcionen se't titlla de comercial, i encara que aquesta no va ser la nostra intenció en cap moment, estem encantats", ha sentenciat Juan Aguirre, qui a més ha assegurat que si la seva música no hagués triomfat, segurament ara estarien "en atur o pendents d'estar-ho".