"Estimo Hitler". Aquestes paraules davant una càmera van ser el punt i final de la triomfadora carrera del dissenyador John Galliano. A més d'haver sortit per la porta de darrere d'una de les grans cases de moda, Galliano haurà de seure al banc dels acusats en un judici que arrenca avui al Tribunal Correccional de París, acusat de presumptes injúries racistes.

L'exquisida carrera del gibraltareny va caure per la borda fa uns mesos, i des de llavors ben pocs saben on es troba. Molts s'atreveixen a dir, no obstant això, que es troba en una clínica d'Arizona per superar els seus problemes amb l'alcohol i les drogues.

Estigui on estigui, el que és clar és que avui el qui fos el dissenyadora creatiu de la casa Dior s'haurà d'asseure al banc dels acusats per afrontar els aldarulls pels quals va ser detingut.

Ràpida caiguda en desgràcia

El passat febrer, una parella i una dona van acusar Galliano d'haver-los insultat al bar La Perle, al cèntric barri del Marais. Segons sembla, el dissenyador va dir davant dels clients coses com "cara bruta de jueu", o "La gent com tu seria morta. Les vostres mares, els vostres avantpassats estarien tots fotudament gasejats".

A més, va pronunciar davant una gravació de mòbil, visiblement begut, les paraules que van posar punt i final a la seva carrera: "I love Hitler" ("estimo Hitler").

La policia se'l va endur detingut de l'esmentat bar, i el 2 de març la Fiscalia de París l'acusava d'"injúries públiques contra particulars pel seu origen, pertinença o no pertinença a una religió, raça o ètnia, proferides contra tres víctimes identificades". Immediatament després, Dior va apartar-lo de les seves tasques, i el va acomiadar dies després; al cap d'un mes, també ho era de la companyia que duu el seu propi nom, per decisió del consell d'administració de la firma.

Segons han informat els seus advocats, Galliano tornarà a demanar perdó davant el tribunal, i al·legarà en la seva defensa la seva dependència dels medicaments i de l'alcohol.

El procés es durà a terme a la sala VXII del Palau de Justícia de París, i estarà presidit per la magistrada Anne-Marie Sauteraud, segons que van informar els serveis de comunicació del tribunal. De la seva part, la sentència es coneixerà d'aquí a unes dues setmanes.

El dissenyador podria ser condemnat a fins a sis mesos de presó, i a pagar una multa que podria ascendir a 22.500 euros.