En el marc del festival de la veu (a)phònica, el Monkey Club de Banyoles acull demà el concert dels 4t 1a; un dels grups més a l'alça del panorama nacional i que ha fet el salt dels menjadors de pisos de cases particulars als escenaris d'arreu de Catalunya.

Ho fan armats del seu disc, El món en un cafè, que ha suposat el seu debut en el mercat discogràfic, després d'un EP titulat El Capità Poc i Altres Herois Urbans. Com correspon a una proposta que va començar d'una manera tan íntima, la instrumentació i arranjaments són senzills i suaus; segons la formació encapçalada per Pere Jou (teclista de la banda Dorian), "l'honestedat ha estat un dels motors principals" a l'hora de crear aquest disc.

La proposta,a cavall del pop i el folk, compta amb el mateix Jou a la guitarra, teclats i veu; Aleix Perdigó al baix i cors; Joan Canals als teclats i Lluís Nadal a la bateria. Així és com creen melodies íntimes, de tall clàssic i molt adequades per a les distàncies curtes.

És per aquest motiu que l'(a)phònica ha decidit convidar-los en una vuitena edició que, com és habitual, posa l'accent en l'instrument més antic de la humanitat: la veu. La trobada serà demà a la nit al Monkey Club; les entrades ja es poden adquirir anticipadament a Moby Disk, a les Voltes i a l'Ateneu de Banyoles, a un preu de sis euros.