L'actor Peter Falk, que va encarnar el detectiu Colombo a la sèrie de televisió del mateix nom, va morir la matinada passada a Beverly Hills (Los Ángeles, Califòrnia) als 83 anys, van informar ahir membres de la família a la cadena de ràdio local KNX-1070. De moment no s'ha informat de la causa de la mort. L'actor patia demència senil des de feia anys.

Falk va guanyar quatre Emmys per la seva interpretació del detectiu Colombo i va rebre sengles candidatures als Oscar al 1961 i 1962 pel seu paper secundari en les pel·lícules Un gàngster per a un miracle i El sindicat del crim. També va ser deu vegades candidat al Globus d'Or pel seu paper en la sèrie Colombo, premi que va guanyar una vegada al 1973.

Entre els seus personatges més recordats a la gran pantalla hi ha els de pel·lícules com Una dona sota la influència (1974), El cel sobre Berlín (1987) o La princesa promesa (1987).

L'intèrpret nord-americà va quedar sota la custòdia de la seva dona el juny de 2009 després que un jutge de Los Ángeles el declarés incapacitat a causa de la seva demència senil. La segona dona de Falk, Shera Danese, va obtenir la tutela de l'actor després de mig any de batalla legal amb Catherine, filla adoptiva de Falk. En aquella audiència, un dels metges de Falk va confirmar que l'intèrpret novaiorquès patia demència avançada i que no podia recordar el seu passat com a actor ni reconèixer la seva filla. Falk va començar a mostrar senyals de demència senil el 2005 i el seu estat va empitjorar després de sotmetre's a operacions dentals i de maluc el 2007 i el 2008. L'última pel·lícula en la qual va intervenir l'actor va ser American Cowslip (2009), al costat de Val Kilmer.