L'escassa implicació de la comunitat universitària gironina amb els greus problemes l'afecten, la baixa participació al claustre de dijous passat per debatre la tisorada i la gestió de l'equip de govern són blanc de crítiques en piulades a Twitter i motiu d'algun comentari en blocs a càrrec dels mateixos professors de la UdG.

Sota les etiquetes #claustreudg i #univgirona hi ha diversos comentaris crítics. Tres d'ells són del doctor Jesús Colprim, de la Facultat de Ciències, el qual treu molt profit als 140 caràcters: "Quo Vadis, UdG? ja podem demanar una Universitat de Catalunya, gestionada professionalment", "llàstima que no hi ha ningú a la UdG que tingui prou altura de mires per portar la nostra universitat", i "el procés de convocatòria del darrer claustre ja fou prou esperpèntic com perquè després ens auto immolem d'aquesta manera", diu, en referència a la suspensió del claustre forçada per la baixa participació.

Per la seva part, el doctor Jordi Regincós, dels qual ja ens vam fer ressò ahir en aquestes mateixes pàgines, diu: "Claustre universitari: Claustrosauri decimononicus", i convida a llegir la seva reflexió al seu bloc http://j.mp/jOdtJQ #claustreUdG #univgirona. Regincós es "treu el barret" per la "lliçó de compromís" que, al seu parer, van donar els estudiants claustrals.

Dídac López, cap del Servei Informàtics de la UdG, també ha piulat: "dlopezv: Indignat amb els claustrals" i dóna l'enllaç al seu bloc http://didac-lopez.posterous.com/, on es pot llegir: "Algú ho havia de dir: Segur que cada un tenia una raó/excusa/argument plausible per . . . En un moment crític per la UdG, al final la verbena es prioritària. Em recorda l'anècdota de la guerra civil en que els carlistes anaven al front de 9 a 17 h de dilluns a dissabte. Col·lectivament no ens ho estem prenent tot plegat seriosament cosa que diu molt sobre els arguments a favor de la retallada". Hi ha més comentaris a la xarxa. A Facebook s'ha creat el grup "Jo també crec que al Rectorat es fa més vida social que feina", però no s'espantin els de la UdG, que no són els únics que pateixen crisi de projecte i crítiques a l'acomodament: aquest és un grup de la Universitat de Lleida.