Després de llargs mesos d'assaigs, va arribar la Nuit Sacrée a l'Auditori de Girona; o el que és el mateix, l'ambiciosa producció pròpia amb la qual el festival de Músiques Religioses i del Món va donar el tret de sortida a la seva edició del 2011.

En aquest concert es van unir les veus de la soprano navarresa María Bayo, i les d'una massa coral formada per 150 gironins i gironines de diverses formacions de la ciutat, sota la batuta d'Eva Martínez i l'acompanyament al piano d'Aurelio Viribay.

El repertori, per voluntat de la mateixa Bayo i del director del festival, Víctor García de Gomar, es va preparar per tal de combinar qualitat artística i atractiu. Així doncs, en aquesta vetllada inaugural de la dotzena edició del festival es van sentir peces de Mozart (el compositor favorit de la cantant navarresa), Fauré o Schubert.

Després de l'arrencada d'ahir al vespre, avui arriba el torn d'estrenar l'escenari més íntim de la trobada: el de l'auditori de la Mercè. Ho farà la Suite Gitana de Sacais Romí, basada en la banda sonora del film homònim.