Des de l'any 1995, els dijous a Perpinyà són per gaudir-los. I a partir d'enguany, també volen que ho facin els gironins i gironines, a través de la delegació Perpinyà - Mediterrània inaugurada fa dos mesos a la plaça Josep Pla.

Amb l'objectiu de donar a conèixer el festival Els dijous de Perpinyà, que arriba aquest estiu a la seva dissetena edició, ahir es va presentar a Girona una proposta lúdica i festiva que converteix la capital del Rosselló "en un teatre a ?l'ai?re lliure". Així és com entre el 21 de juliol i el 25 d'agost, uns 700 artistes es repartiran entre 10 places del centre de la ciutat, convertit en un enorme passeig peatonal pensat per a gaudir de concerts, acrobàcies, teatre i circ.

El delegat d'afers transfronterers de Perpinyà-Mediterrània, Jaume Roure, explicava que s'ha volgut travessar la frontera per tal de "fer més estretes les relacions a la zona", i poder atreure públic gironí a aquests sis dijous de festa. "És una bona oportunitat per conèixer un Perpinyà diferent, al marge del patrimonial i històric: una ciutat festiva i oberta als ciutadans". La proposta se suma a iniciatives com l'Escena Catalana Transfronterera, perquè si bé "la idea de fer país potser és antiquada", va dir Roure, "sí tenim la voluntat de fer territori".

Una ruta cultural per la ciutat

Com va explicar el director de l'oficina de turisme de Perpinyà, Jean-Pierre Wagenfuhr, el cartell no compta amb grans noms però potencia la creació de la zona (tant amb artistes francesos com catalans). Entre ells hi ha la Famille Goldini, el Cirque O', els Castellers de Riberal, les xarangues La Fanfarfelue i Boutifanfare, el teatre de llum i foc " Les lutins réfractai?res", el breakdance de "Unik System Brass" o la tropa de dansa africana "Wontanara". A l'apartat musical hi ha des de música per a cobla a swing, passant per ritmes caribenys, sonoritats tradicionals, cançó italiana, jazz i rock.

Amb totes les propostes simultànies, el visitant pot passejar de plaça en plaça descobrint tots els espais que té per oferir la ciutat.