Una processó de tortugues per una de les pistes d'aterratge de l'aeroport internacional John F. Keneddy, de Nova York, va provocar ahir retards en una desena de vols, segons van indicar diverses companyies aèries."JFK està registrant retards mentre l'aeroport retira tortugues de la pista d'aterratge", va afirmar la companyia JetBlue Airways, la primera a alertar de l'ocorregut a través del seu compte en Twitter.

Les "invasions" de tortugues són un fenomen que té lloc tots els estius entre finals de juny i principis de juliol coincidint amb la temporada en què abandonen les aigües de la propera badia de Jamaica, a Long Island, a la recerca d'un lloc per fresar.

En aquesta ocasió han estat més d'un centenar de tortugues que van obligar a tancar la pista d'aterratge 4L des de les 12.30 GMT, segons va informar l'Administració Federal d'Aviació (FAA, per les seves sigles en anglès). "Hem tingut alguns retards aquest matí en l'aeroport de Nova York, però res que sigui significatiu", va confirmar una portaveu de la FAA a The New York Post.

"La zona de sorra que està a l'altre costat de la pista d'aterratge 4L és un lloc ideal per fresar", va afirmar John Kelly, el portaveu de l'Autoritat Portuària, l'empresa gestora d'aquest aeròdrom.

Segons dades de la FAA, en aquesta època de l'any no és estrany que es registren casos d'avions que atropellen accidentalment tortugues en les pistes d'aterratge, encara que no hi ha constància que això hagi danyat algun aparell. Al gener de 2009 un esbart d'oques es va interposar en la ruta d'un aparell que desenganxava de l'aeroport de la Guàrdia, la qual cosa va inhabilitar els seus dos motors i va obligar el pilot a efectuar un aterratge d'emergència.