Entre el 19 i el 23 de juliol

El Ple de Riure de Masnou perd la carpa de circ a la platja

El festival s'adapta a la situaciˇ econ˛mica i enguany es viurÓ la primera ediciˇ sense la vela de circ a la platja

29.06.2011 | 14:04
Imatge del 2007 de la carpa situada a la platja d┤Ocata del Masnou, punt neurÓlgic de les actuacions del Festival de teatre c˛mic Ple de Riure.
Imatge del 2007 de la carpa situada a la platja d┤Ocata del Masnou, punt neurÓlgic de les actuacions del Festival de teatre c˛mic Ple de Riure.

El festival internacional de teatre c˛mic Ple de Riure del Masnou celebrarÓ el seu 15Ŕ aniversari sense un dels sÝmbols que l'ha acompanyat al llarg de la hist˛ria. El festival canvia de format per adaptar-se a la situaciˇ econ˛mica i enguany es viurÓ la primera ediciˇ sense la vela de circ a la platja. Aquest element havia caracteritzat tant el festival fins al punt de convertir-se en el seu logotip. El Ple de Riure, que es farÓ entre el 19 i el 23 de juliol, traslladarÓ a l'equipament municipal de ca n'Humet els principals espectacles de pagament que tradicionalment es feien a la carpa. Segons l'avanš de programaciˇ que ha facilitat l'organitzaciˇ, l'uruguaiÓ Godoy serÓ un dels caps de cartell.

L'ediciˇ d'enguany del Ple de Riure del Masnou serÓ especial per dos motius. Per una banda, es commemoren els quinze anys d'un festival engegat l'any 1997 i que avui estÓ plenament consolidat i arrelat al Masnou. Per l'altra, per˛, la situaciˇ econ˛mica actual obliga a replantejar-ne el format i, per primera vegada, es viurÓ un Ple de Riure sense la carpa de circ de la platja.

Aquest element ha estat clau en la hist˛ria del festival, fins al punt de convertir-se en el seu logotip. La retallada d'aportacions de les administracions p˙bliques, per˛, ha obligat l'organitzaciˇ del festival a renunciar-hi. Amb aquesta decisiˇ, el Ple de Riure pretÚn centrar tots els esforšos econ˛mics en mantenir la qualitat de la programaciˇ, amb espectacles de renom internacional.

En aquest sentit, i segons l'avanš de la programaciˇ que han facilitat els organitzadors, el Ple de Riure 2011 portarÓ al Masnou l'humorista uruguaiÓ Godoy, amb 'Veras que todo es mentira'; el c˛mic catalÓ Pep Plaza, amb 'Cl˛nica d'humor'; el pallasso Marcel Gros, aixÝ com companyies de circ, acr˛bates i pallassos vingudes d'arreu del mˇn.

En destaquen els francesos Les Acrostiches; The Chipolatas, del Regne Unit; els danesos Gogol&Max; la companyia argentina El Mundo Crostini, o Ennio Marchetto, d'ItÓlia. Tampoc faltarÓ la banda del festival l'Always Drinking Marching Band, ni l'espectacle pirotŔcnic que clourÓ el festival el dissabte 24 de juliol, a la platja.

Amb la supressiˇ de la carpa de circ, els espectacles de pagament que fins ara es feien a la platja es traslladaran a l'equipament municipal de ca n'Humet, al centre del Masnou. La resta d'emplašaments, com el mercat municipal i les places del poble, es mantenen pels espectacles populars. I per no perdre la seva vinculaciˇ amb el mar, tambÚ es muntaran dos petits escenaris a la platja.

L'organitzaciˇ del Ple de Riure no vol viure la desapariciˇ de la carpa com un fet traumÓtic i Ús per aquest motiu que, com amb tot el que s'ha fet durant els quinze anys d'hist˛ria del festival, s'ho han pres amb humor. El cartell de la present ediciˇ del festival representa la carpa del Ple de Riure que desapareix mar endins mentre ciutadans del Masnou l'acomiadem amb mocadors blancs.

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

á
Enllašos recomanats: Premis cinema