Amb deu anys a l'esquena, el festival Acústica de Figueres te enguany un bon pretext per oferir quelcom especial. La celebració d'una dècada de certamen es farà amb el concert col·lectiu 'Salvador Dalí canta', en què dotze artistes -Amaral, Albert Pla, Love of Lesbian...-recitaran i/o cantaran poemes del geni empordanès. L'orquestra de Pascal Comelade, encarregada de la composició musical, serà també la banda dalt l'escenari. Quant al cartell -"un retrat" de l'escena musical catalana-, enguany actuaran grups com Antònia Font, Manel, Love of Lesbian, Pastora, Amaral, Russian Red, Lax'n'Busto, The Pepper Pots, Cris Juanico i Joan Colomo, entre d'altres. Tot plegat, del 31 d'agost al 4 de setembre.

Fins a dotze artistes de tot l'Estat participaran en el concert extraordinari del 10è aniversari del Festival Acústica de Figueres, 'Salvador Dalí canta'. Dotze veus, catalanes i internacionals del pop, la cançó i el flamenc, un poeta i una ballarina interpretaran per primera vegada els poemes de Salvador Dalí, acompanyats per l'orquestra de Pascal Comelade.

Els escollits han estat Estrella Morente, Ana Torroja, Amaral, Martirio, Kiko Veneno, Love of Lesbian, Albert Pla, Gerard Quintana, Dolo Beltrán i Pau Riba. El concert, a més, ha estat apadrinat pel veterà Alice Cooper i Amanda Lear, que en un vídeo han deixat enregistrat el seu testimoni. D'altra banda, Enric Casasses recitarà textos en prosa del pintor empordanès, i la ballarina i coreògrafa Sol Picó ballarà sobre la veu original de Dalí.

La direcció artística de la producció és del mateix Pep Blay i del director del festival, Xavi Pascual, amb col·laboració del Centre d'Estudis Dalinians de la Fundació Gala-Slavador Dalí-.

L'espectacle s'oferirà en dues úniques sessions (2 i 3 de setembre) a la Plaça Gala-Dalí, per tant, en un auditori a l'aire lliure amb aforament limitat a 600 persones diàries. Segons l'organització, les entrades es van posar a la venda fa pocs dies, però ja se'n han venut aproximadament la meitat.

Més concerts i nou escenari

Pel que fa a la programació ordinària del Festival Acústica, l'edició del 2011 arriba carregada de molts concerts i amb la novetat d'un escenari extra, a la Rambla. La decisió s'explica, en part, pels 38.000 assistents a l'edició anterior i la previsió d'una major afluència de públic enguany, tot plegat amb la comoditat que atorga un pressupost superior al de l'any passat, de 250.000 euros.

Amb la voluntat d'apostar per la "qualitat i la diversitat", l'Acústica 2011 programarà una quarantena de concerts amb grups estatals, molts del quals catalans, en vuit espais del centre de Figueres, al voltant del Museu Dalí. Dimecres 31 d'agost el festival arrenca amb el projecte de Natxo Tarrés (Gossos) d'homenatje a Bob Marley, 30 anys després de la seva mort, i l'actuació de Joan Masdeu. Dijous 1 de setembre ho faran Cris Juanico, Manel i The Pepper Pots.

El 2 i el 3 de setembre arriba el gruix de les actuacions, entre les quals destaquen les de Joanjo Bosk, Beth, Russian Red, Manel Fuentes, Jarabe de Palo, Carles Belda i els Badabadoc o Lax'n'Busto 25 anys, el primer dia, i Elena Gadel, Joan Colomo, La Iaia, Antònia Font, Sidonie, Sílvia Pérez i Toti Soler o les semifinals del concurs Sona', entre d'altres. Finalment, diumenge 4 actuarà el grup revelació d'aquest estiu, Els Catarres, per posar el punt i final a aquesta edició especial de l'Acústica.