Els poemes que Joan Maragall va dedicar a la figura mítica del comte Arnau pujaran a escena al proper Ésdansa. L'encarregat de fer-ho serà l'Esbart Marboleny de les Preses, que estarà acompanyat en aquesta ocasió especial per la veu en directe de la popular cantant Lídia Pujol.

Comte Arnau és un espectacle produït pel mateix festival de les Preses i per Terra de comtes i abats; precisament, Sant Joan de les Abadesses va acollir una estrena prèvia el passat mes de juliol, que va gaudir d'una gran acollida per part de públic i crítica. El proper divendres 26 d'agost, a les deu de la nit al recinte Ésdansa, serà el moment de l'estrena oficial a la Garrotxa.

Un gran treball d'equip

Comte Arnau està inspirat en els poemes que Joan Maragall va escriure sobre aquell personatge llegendari; la música que els acompanya ha estat composta per Agustí Pedrico, i la interpreta la Cobla Ciutat de Girona (tot i que en l'espectacle és enregistrada), sota la direcció de Marcel Sabaté.

Pel que fa a la coreografia, la signa Jordi Bassagañas i Joana Vila, mentre que el guió argumental i coreogràfic és obra de Josep Garcia. L'execució d'aquest espectacular muntatge va a càrrec d'una quarantena de dansaires, encarregats de posar en escena aquest ballet argumental.

El programa el completen els actors Francesc Ten i Lluís Soler (aquest darrer, enregistrat): el primer recita alguns fragments dels poemes, mentre que el segon s'encarrega de situar l'acció, respectivament.

Pel que fa a la participació de la polifacètica Lídia Pujol, en aquest espectacle la cantant barcelonina s'encarrega d'oferir Cançó descantada, una versió de la cançó tradicional que es va inspirar en el personatge del comte Arnau, i que compta amb lletra de Miquel Pujadó.

Pujol està considerada com una de les veus més importants del panorama musical català de les darreres dècades, i ha col·laborat amb artistes com Jackson Browne, Lluís Llach o Mayte Martín. La seva gran inquietud creativa l'ha portat a investigar camps com la música medieval o tradicional d'arreu de la Mediterrània, el flamenc o el rock.

Aquest estiu ha presentat a diversos espais patrimonials d'arreu de Catalunya la seva Cerimònia de la llum, un espectacle de gran espiritualitat basat en el Llibre vermell de Montserrat, i que va representar a Sant Pere de Rodes.