sol, pluja i actesEls joves pelegrins van aguantar durant el dia la calor de quasi 40 graus. Benet XVI es protegeix de la pluja. El Papa amb Mariano Rajoy. Tempesta a Cuatro Vientos.

El Papa es va veure obligat a interrompre el seu discurs durant la vigília de l'oració a causa de l'intens aiguat que va caure durant uns minuts sobre l'aeròdrom de Cuatro Vientos, on centenars de milers de pelegrins es van congregar des de primeres hores de la tarda. "La vostra força és més gran que la pluja", va assegurar el pontífex davant els assistents quan la pluja va començar a amainar.

Ja en el mateix discurs que Benet XVI no va llegir completament durant la vigília amb els joves de la JMJ va denunciar el relativisme que menysprea la recerca de la veritat i va exhortar els nois a no tenir por ni al món, ni al futur ni a les seves debilitats. A més, el pontífex va reiterar una vegada més la indissolubilitat del matrimoni, precisant que l'únic és entre un home i una dona.

El bisbe de Roma va haver d'interrompre el seu discurs en el segon paràgraf a causa d'una forta tempesta caiguda sobre la base aèria de Cuatro Vientos. Quan va escampar, mitja hora més tard, va continuar amb la lectura del text, però només la part de les salutacions en diferent idiomes. El portaveu del Vaticà, Federico Lombardi, va dir que es donava per llegit tot el text, a la vegada que va dir que el Papa havia mostrat la seva "admiració" pels joves espanyols, que mentre plovia a mars i es produïa un fort vendaval no van deixar d'animar el pontífex i cantar.

En la part que no va llegir, Benet XVI va afirmar que la fe no s'oposa als ideals més alts, "al contrari, els exalta i perfecciona", i va invitar els joves a no conformar-se "amb menys que la Veritat i l'Amor, no us conformeu amb menys que Crist". "Precisament, ara que la cultura relativista dominant renuncia i menysprea la recerca de la veritat, que és l'aspiració més alta de l'esperit humà, hem de proposar amb coratge i humilitat el valor universal de Crist com a salvador de tots els homes i font d'esperança per a la nostra vida", va afirmar.

El Papa els va animar que demanin a Déu que els ajudi a descobrir les seves vocacions a la societat actual i a l'Església i sobre això va assenyalar que a molts Déu els crida al matrimoni "en el qual un home i una dona, formant una de sola realitzen una vida en comú". El pontífex va destacar que el matrimoni és un projecte d'amor que es caracteritza per una lliure total de la persona i que per això reconèixer la bellesa i la bondat del matrimoni significa ser conscients "que només un àmbit de fidelitat i indissolubilitat, així com una obertura al do diví de la vida, és l'adequat a la grandesa i dignitat de l'amor matrimonial".

Respecte als que Déu crida al sacerdoci o a la vida consagrada, el Papa va dir "que bonic és saber que Jesús et busca, es fixa en tu i et diu "segueix-me"".

Al llarg del dia, els serveis del SAMUR van haver d'atendre uns 700 pelegrins a causa de les altes temperatures, que van rondar a Madrid al voltant dels 40 graus. Ja al matí, el Papa es va reunir amb el líder de l'oposició, Mariano Rajoy, i van parlar de la "difícil situació" que viu molta gent. Rajoy, que va qualificar la crisi de "molt forta", li va respondre que "treballa perquè hi hagi una societat amb valors, amb fonaments, amb justícia", com també que treballa "perquè la gent pugui tenir horitzons".

Avui tindrà lloc a Cuatro Vientos una multitudinària Eucaristia que tancarà la visita i la JMJ 2011.