La NASA va endarrerir unes hores la previsió de caiguda per al satèl·lit que havia d'impactar ahir al migdia la Terra, per un "canvi en la seva orientació o configuració" que va alentir el seu descens.

Inicialment l'agència espacial nord-americana calculava que l'impacte podia produir-se durant la tarda d'ahir hora de l'est d'EUA (quatre hores per darrere de la GMT, és a dir, al migdia), però posteriorment va canviar les seves previsions i calculava que es podria retardar fins i tot fins al matí d'avui dissabte. La previsió era que caigués a Xile però tampoc el càlcul era precís, ahir a la nit. L'activitat solar, el factor que va avançar el reingrés del satèl·lit previst en principi per a finals de setembre o principis d'octubre, ja no era ahir determinant en la velocitat de caiguda del satèl·lit. El que va alentir el seu descens va ser un canvi "en la seva orientació o configuració", segons la NASA. L'agència espacial va dir a més que encara era massa aviat per predir amb certesa el moment i el lloc de la caiguda del satèl·lit. No obstant això, la NASA insistia que el risc que les restes de l'enginy espacial caiguessin sobre una persona era "extremadament petit", ja que xifra les probabilitats d'una entre 3.200. L'agència assegurava que des del començament de l'era espacial no hi ha hagut cap cas en el qual hagi resultat ferida una persona per un objecte espacial durant el reingrés.

Recomanacions

Els científics calculaven que el satèl·lit es desmuntaria en trossos en entrar a l'atmosfera i que almenys 26 grans peces de l'artefacte sobreviurien les altes temperatures del reingrés i caurien sobre la Terra. En el cas que les restes del satèl·lit caiguessin en una àrea poblada o prop d'una, les Forces Armades dels EUA advertien que els ciutadans no toquessin aquestes peces, ja que són afilades i poden tallar, i que avisessin de la troballa a les autoritats.