L'exconseller de Cultura Joan Manuel Tresserras creu que l'acord per oferir un 11% de les pel·lícules doblades al català als cinemes "és un primer pas cap a la solució". L'exconseller d'ERC celebra l'acord de l'actual titular de Cultura, Ferran Mascarell, amb les majors nord-americanes però l'insta "a tirar endavant tota la resta de previsions" de la Llei del cinema.

Segons Tresserras, que veu positiu que s'hagi desbloquejat la situació, per calibrar la voluntat de la gent de consumir cinema en català, hi ha d'haver una "oferta sostinguda amb igualtat de condicions", una situació que fins ara no s'ha donat, perquè s'han exhibit poques versions en català i no sempre en les sales més accessibles. "Estic segur que ara vetllaran perquè a partir d'aquest primer pas es puguin anar desplegant totes les possibilitats que té la llei". Amb aquestes paraules, Tresserras, impulsor de la llei del cinema, que obliga a doblar la meitat de còpies al català, envalenteix al conseller Mascarell a anar més enllà de l'11% aconseguit.

En una entrevista a RAC1, Tresserras diu sobre les sales i els distribuïdors que "van entendre que mai no s'aprovaria aquesta llei i, per tant, la seva actitud va ser de força".