Els evangèlics gironins es mobilitzaran "en breu" si no arriben a un acord amb l'Ajuntament de Salt a fi de desencallar el cas de la regularització del local de culte de l'església Holy Ghost Ministery International al polígon de Torre Mirona, el procediment del qual va començar el març de 2011. Ho ha explicat el delegat a Girona del Consell Evangèlic de Catalunya (CEC), Jaume Torrado. La propera reunió està convocada per demà passat. L'Ajuntament de Salt té una moratòria per atorgar llicències per obrir locals de culte, una decisió presa pocs dies després que l'esmentada comunitat evangèlica fes la corresponent sol·licitud. En aquest context, la Federació d'Entitats Religioses Evangèliques d'Espanya (Ferede) ultima un manifest i prepara protestes en defensa de la Llibertat Religiosa a tot l'Estat espanyol. Segons ha avançat el portal Protestante Digital, el problema a Catalunya se situa "en un escenari de creixent deteriorament del nostre Estat de Dret que obliga a una resposta clara i a una gran mobilització pública per part de les esglésies protestants".

En aquest sentit, Jaume Torrado argumenta que "l'avantprojecte entrat a tramit parlamentari per modificar la llei de centres de culte del 2009, així com les iniciatives d'ajuntaments com el de Salt i Lloret de Mar, que han aprovat ordenances municipals d'aplicar moratòries en la concessió de llicències per a l'activitat religiosa, ha generat una indignació sense precedents en tot el poble protestant català". Perquè la comunitat evangèlica ho considera "una vulneració total del dret de llibertat religiosa i de culte, i una retallada i retrocessió en la història de les llibertats que ens situa en reflexos, fins i tot, pitjors que temps de la dictadura". De moment, la nova Plataforma per la Defensa de les Llibertats del Poble Protestant han convocat una reunió urgent i extraordinària en què hi participaran els líders i pastors protestants catalans per adherir-se al Pacte per la Unitat, la Pregària i la Mobilització General. Entre les accions que es preveuen, hi ha una protesta a Barcelona ciutat. Si no es convoquen concentracions a Girona, els evangèlics gironins participaran a la de Barcelona.

Últim recurs

Tanmateix, els protestants espanyols deixen clar, en el manifest que s'ha de difondre, que "portar la ?discussió als carrers no ha estat mai el primer recurs, sinó l'últim" i que està justificat per "l'estancament i el retrocés alarmant que es ve produint al nostre país en matèria de llibertat religiosa, que ha tingut "episodis concrets més que preocupants" que "han anat omplint la paciència i la indignació de molts". I remarca que els governs i partits polítics tenen l'obligació (explicitada per la Constitució i altres lleis) a garantir la llibertat religiosa, cosa que també implica l'exercici de culte. D'aquesta manera, l'administració ha de "facilitar" i "no obstaculitzar".