Girona és la primera ciutat espanyola que acull l'exposició 'Increïble energia' d'Endesa i Enel i que, fins ara, s'ha pogut visitar a vint ciutats d'Itàlia, amb uns 300.000 visitants.

La mostra s'ubica en un espai itinerant i gratuït obert a tots els públics que busca conscienciar i educar de forma lúdica sobre els processos de producció i generació d'energia, així com sobre el consum responsable i els reptes en aquest àmbit per al segle XXI.

L'exposició, que és totalment interactiva, ocupa una superfície de 800 metres quadrats i es podrà visitar a la Fira de Girona a partir del 27 d'octubre i fins a l'1 de novembre entre les 11.00 i les 20.00 hores.

Per demà s'han organitzat les visites escolars amb més de set-cents alumnes, que arribaran de tota la província.

El públic podrà observar de prop la motocicleta de competició de Valentino Rossi o jugar amb la realitat augmentada per conèixer la 'ciutat intel·ligent' que proposa Endesa.

L'espai també acull un escenari on es representarà 'Energy Story' durant tot el dia en diferents passos, l'espectacle on s'explica què és l'energia i com s'ha anat desenvolupant al llarg de la història.

La responsable del projecte a Espanya, Eva Hernández, ha explicat que l'exposició viatjarà del 10 al 13 de novembre a Barcelona i que, durant la primavera de 2012, també es podrà visitar a Madrid i Sevilla.