Els usuaris del Mobilitat Sostenible.cat, la comunitat del "fes edit" operativa a la UdG, ja té més de 500 usuaris actius que comparteixen vehicle per fer les seves rutes diàries. Aquest nombre de persones, dividits entre conductors i passatgers, comparteixen les seves rutes diàries per desplaçar-se fins a la UdG o per anar a qualsevol lloc plegats. Des del seu inici, el passat 5 de setembre, el programa Mobilitat Sostenible.cat ha ofert diversos beneficis als seus usuaris. Per una banda, segons informa la UdG, els passatgers tenen la llibertat d'utilitzar un servei de transport de proximitat, on el conductor els apropa fins al lloc acordat; i per altra, els conductors gaudeixen de nombrosos beneficis com són: places d'aparcament privilegiades a les instal·lacions de la UdG, descomptes en carburant, rentat de cotxe gratuït i revisions de vehicle, entre d'altres.

Perquè tot això sigui possible, el "fes edit" treballa amb una moneda complementària anomenada "dits" quan està en mans del passatger i "fets" quan està en mans del conductor.

El "fes edit" és un sistema dinàmic, que permet fer consultes a temps real, entrar modificacions d'última hora i, fins i tot, fer el seguiment de la posició del conductor o del passatger a través de GPS. El que es persegueix és que s'utilitzi menys el cotxe per fer-ne un ús privat i que es comparteixin les places buides dels vehicles, estalviant emissions de CO2.

El programa és senzill: s'introdueix la ruta desitjada amb els punts d'origen i destinació, i de forma automàtica s'adjudica la persona amb qui es realitzarà el viatge, que l'usuari pot acceptar o no.