La revista 'Cavall Fort' donarà el tret de sortida aquest divendres 2 de desembre als actes del seu 50è aniversari al CaixaFòrum de Barcelona. El president de la Generalitat, Artur Mas, i la directora de TV3, Mònica Terribas, participaran a l'acte inaugural, en què la revista presentarà el número commemoratiu de l'efemèride i lliurarà el Premi Cavall Fort 2011. La revista ha convocat diverses iniciatives durant els propers mesos per celebrar l'aniversari, repassar la seva trajectòria i projectar-se vers els nous lectors del futur.

L'acte institucional de divendres suposa l'inici de tres mesos de commemoracions. A més de Mas i Terribas, a l'acte hi participarà Roseta Xuclamel, bibliotecària de l'Ateneu Popular de Morvià i protagonista d'alguns dels fets singulars que es recullen en el número especial dels 50 anys. A més, es presentarà el número especial realitzat per la revista amb motiu del 50è aniversari. Es tracta del número 1.185-1.186, que correspon al mes de desembre de 2011 i que és el commemoratiu de l'efemèride. Aquest 'Cavall Fort', de 100 pàgines, contindrà diferents sorpreses per als seus lectors.

En el mateix acte s'efectuarà el lliurament del Premi Cavall Fort a Albert Garriga pel seu recull de tres contes 'Polsim', 'Farina' i 'Balma'. El premi és un dels guardons literaris en llengua catalana amb una trajectòria més llarga. A més, també s'ha editat un documental audiovisual sobre la revista titulat 'Món Cavall Fort', realitzat per Utopia Global i coproduït per Televisió de Catalunya.

Amb motiu dels 50 anys, 'Cavall Fort' també ha organitzat '50 enigmes de Cavall Fort', un joc adreçat als lectors que es desenvoluparà entre gener i abril i vol ser una invitació a endinsar-se en l'univers de la revista i a participar d'una manera activa i divertida en la celebració de l'aniversari.

La celebració del 50è aniversari tindrà el seu punt culminant el mes d'abril de l'any vinent, quan se celebrarà una festa a l'aire lliure que durarà tot un dia i consistirà en actuacions, jocs, tallers, trobades amb autors de la revista, entre altres activitats.