La rectora de la UdG, Anna Maria Geli, va afirmar ahir que, per les notícies que ella té, la Generalitat no incrementarà la retallada dels pressupostos de la UdG per al proper curs, que serien, doncs, els mateixos que els de l'actual curs. La UdG va presentar l'any passat un pressupost de 95,4 milions, però la Generalitat hi va passar el ribot i li va restar uns 9 milions, de manera que es va quedar en uns 86 i escaig milions. La UdG va poder atenuar el cop gastant 3 milions que tenia estalviats. Els propers pressupostos per al curs 2012-13, segons Geli, es podria mantenir en aquests 86 milions i escaig. La diferència seria que no es podrà comptar amb l'estalvi, ja exhaurit. Durant els actes de celebració dels 20 anys de la UdG, Geli va atendre els periodistes a Les Àligues i va dir que els nous pressupostos es podran quadrar millor perquè se sap la retallada, que l'any passat va arribar d'inesperat. Segons la rectora, no es perdrà qualitat en la docència ni en la recerca.

La celebració dels vint anys de la UdG es va celebrar a la Facultat de Ciències, des d'on es va emetre en directe el programa El Matí de Catalunya Ràdio. Entre els actes programats per celebrar l'efemèride hi havia una fira d'associacions i serveis de la UdG. També hi va haver una exhibició castellera a càrrec d'Els Xoriguers.

Al migdia, la celebració es va traslladar a Les Àligues, on hi va haver un concert a càrrec d'estudiants de la UdG, i va quedar inaugurada una petita exposició de fotografia sobre diferents moments històrics d'aquests darrers vint anys. Als actes hi van participar els tres rectors de la UdG, també els ex, Joan Batlle i Josep Maria Nadal.

La commemoració continuarà durant tota la setmana. Avui, des de Sant Domènec, s'emetrà el programa L'hora L, de Ràdio Girona, amb Màxim Castillo. A la tarda es presentarà el llibre Universitat de Girona: Història, Arquitectura i Patrimoni (19.30 h, Ajuntament de Girona). Dijosu tindrà lloc un debat al CaixaForum.