El conseller d'Interior, Felip Puig, va defensar ahir a Mollet del Vallès l'actuació que van fer els Mossos d'Esquadra a la Universitat de Girona el passat divendres perquè havien de "garantir l'ordre públic" i la "seguretat". Segons Puig, els policies van utilitzar "legítimament la força, en últim terme, i quan va haver-hi un intent d'agressió cap a les persones i els agents que es trobaven a l'acte". El conseller creu que en un estat de dret "s'ha de contemplar el legítim dret a manifestar-se" però "aquest no pot bloquejar el funcionament de les institucions". Els Mossos van carregar aquest divendres contra una cinquantena d'estudiants que volien accedir a la sala on se celebrava el 20è aniversari de la UdG.

Durant la seva visita a la Festa del Nadal Solidari de la Regió Policial Metropolitana Nord que es va celebrar a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, Puig va defensar i justificar l'actuació dels Mossos d'Esquadra. Segons el conseller d'Interior, "en el moment que va haver-hi un intent d'agressió cap a diverses persones i els agents", els Mossos "van utilitzar legítimament la força per garantir l'ordre públic i li la seguretat". Per Puig, "s'ha de conciliar el dret a manifestar-se però també el funcionament de les institucions".

Segons va expressar Puig, "si no hi hagués hagut aquesta voluntat d'utilitzar la violència, la força, i l'agressió per part dels manifestants, tot això no hagués passat". A més, el conseller va recordar que "també hi havia un risc afegit", ja que "si se saltaven determinats elements de contenció i s'obrien determinades portes hi havia un desnivell de dos o tres metres que hagués suposat un risc per a les persones que es trobaven a l'acte".

Gairebé 300 estudiants es van concentrar divendres davant l'Aula Magna de Sant Domènec per protestar contra les retallades aprofitant que el president de la Generalitat, Artur Mas, estava convidat a l'acte institucional per celebrar el 20è aniversari de la Universitat de Girona. Una cinquantena d'estudiants va decidir intentar accedir a la sala on se celebrava l'acte forçant una porta que comunicava des del claustre a la Facultat de Lletres i va ser aquí quan els Mossos d'Esquadra van carregar contra els joves per frenar l'entrada. Diversos joves i agents van resultar contusionats.