Si divendres eren 200 els participants a la manifestació contra les retallades a la Universitat que la policia va dissoldre a cops de porra, una protesta ahir contra la càrrega policial va sumar davant el rectorat unes 400 persones, el doble, per demanar la dimissió de la rectora, Anna Maria Geli; la dimissió de Felip Puig , conseller d'Interior, i la retirada dels càrrecs judicials contra els estudiants imputats. I és que l'actuació de la policia dins el recinte universitari, mentre el president, Artur Mas, participava a l'acte institucional dels 20 anys de la UdG, no ha agradat gens a una part considerable de la comunitat universitària. L'autorització de la rectora, Anna Maria Geli, perquè els cossos antiavalots dels Mossos d'Esquadra entressin al campus universitari té partidaris i detractors. El debat és ben viu i es reprodueix constantment aquí i allà, en petits cercles, als passadissos i despatxos de la UdG.

Responent a una convocatòria de la Plataforma UdG, unes 400 persones es van aplegar ahir a les 12 del migdia a la plaça Sant Domènec i després van entrar al pati de Les Àligues, on van cridar consignes com "rectora dimissió!" i van llegir un comunicat de denúncia de la "brutal càrrega policial contra professors, estudiants i personal d'administració i serveis", amb el resultat de "15 estudiants ferits i 3 de detinguts".

Els punts calents del debat giren entorn la càrrega policial, per a molts gratuïta, un cop la policia, ja dins el claustre de Lletres, havia tancat la porta d'emergència per on els manifestants intentaven accedir a l'Aula Magna per boicotejar l'acte institucional presidit per Artur Mas. Mentre una part de la comunitat universitària sosté que l'entrada de la policia era imprescindible fins i tot per salvar la vida dels manifestants, ja que l'esmentada porta d'emergència donava a un buit de mes de tres metres d'alçada, una altra part afirma que si bé això pot ser cert, també ho és que, un cop tancada la porta va començar una brutal càrrega a cops de porra completament gratuïta i desproporcionada. En aquesta càrrega van rebre tant manifestants com altres persones, entre les quals algun professor de Lletres, que es trobaven en un mal lloc en una mala hora. L'altre punt calent és com la policia no va protegir el punt flac de la porta d'emergència, origen de la càrrega policial.