El Consell de Govern de la UdG va aprovar ahir les memòries de creació de dos nous estudis de grau, l´un en Nutrició i Dietètica i l´altre en Arts Escèniques. Els dos estudis es cursaran a Salt, en dues escoles adscrites a la UdG, fet que va ser posar de relleu en la sessió del Consell de Govern pel suport que amb aquesta nova activitat acadèmica es dóna a la vila veïna de Girona. El grau en Nutrició i Dietètica es cursarà a l´Escola Universitària de la Salut i l´Esport (EUSES), que ja ofereix el grau en Fiseoteràpia i el grau en Ciències de l´Activitat Física i l´Esport.

El grau en Arts Escèniques, un estudi que ha despertat bones expectatives ja que la UdG l´oferirà en exclusiva a Catalunya, es cursarà a l´Escola de Realització Audiovisual i Multimèdia (ERAM), que ja ofereix el Grau en Audiovisual i Multimèdia. Aquests estudis comptaran amb la col·laboració de Bitò Produccions, empresa organitzadora del Festival Temporada Alta. Els titulats podran especialitzar-se en arts escèniques com ara teatre i dansa, però també s´oferiran sortides en el camp de la gestió d´aquest camp.

El que es va aprovar ahir en la reunió del Consell de Govern va ser les memòries d´aquests estudis de grau, amb la intenció que es puguin començar a oferir a partir del curs vinent 2012-13. No obstant, encara s´ha de seguir el procés de verificació i aprovació per part del Consell Interuniversitari, cosa que s´espera es pugui dur a terme els propers mesos.

D´altra banda, la rectora, Anna Maria Geli, va destacar ahir que el Consell de Govern també va aprovar una nova convocatòria de les beques doctorat de la UdG, i també la proposta de planificació econòmica plurianual 2011-2014. Segons Geli, així com durant el 2012 encara s´hauran de cobrir uns 5 milions a base de romanents, a partir del 2012 endavant el pressupost s´estabilitza.