L'empresa química alemanya BASF va anunciar ahir que renuncia a desenvolupar i comercialitzar a Europa organismes genèticament modificats, entre ells la polèmica patata transgènica "Amflora", degut al fort rebuig social en la majoria d'estats membres i concentrarà les seves activitats de biotecnologia vegetal a l'Amèrica del Nord i del Sud i a Àsia.

"Estem convençuts que la biotecnologia vegetal és una tecnologia clau per al segle XXI. No obstant això, encara hi ha una falta d'acceptació d'aquesta tecnologia en moltes parts d'Europa -per part de la majoria dels consumidors, pagesos i polítics", va dir el responsable en BASF d'aquest departament, Stefan Marcinowski.

"Per això, no té sentit empresarialment continuar invertint en productes per al cultiu exclusiu en aquest mercat. Ens concentrarem en els atractius mercats per a la biotecnologia vegetal d'Amèrica del Nord i del Sud i del creixent mercat a Àsia", va assenyalar.

Greenpeace se'n felicita

La UE va autoritzar l'any passat, malgrat la polèmica i l'ampli rebuig social en la majoria d'Estats membres, el cultiu en territori comunitari de la patata transgènica "Amflora". BASF va anunciar que detindrà la seva producció i comercialització.

"BASF admet que els europeus no volen transgènics i per bones raons", es va felicitar el responsable d'agricultura de Greenpeace, Marc Contiero, que va destacar el seu possible impacte en la salut i el medi ambient.

"Els europeus no estan sols en el seu rebuig als aliments genèticament modificats. La retirada de BASF a Amèrica segueix a una sèrie de derrotes per a la indústria en els dos últims anys a la Xina, Índia, Filipines, Tailàndia i altres llocs. Al voltant del 90% dels aliments transgènics es cultiven en només 4 països d 'Amèrica", va dir l'associació Greenpeace.