El Centre Superior d'Investigació en Salut Pública (CSISP), dependent de la Generalitat valenciana i inaugurat en 2008, demana a través de la seva pàgina web donatius per al desenvolupament d'investigacions en camps com el càncer, sida, hepatitis, malalties cardiovasculars o osteoporosi.

La directora del CSISP, Isabel Muñoz, ha indicat que l'objectiu d'aquesta petició, que des de fa any i mig figura al web del centre, és "canviar la mentalitat dels espanyols" i impulsar la cultura de la donació per a investigació.

Muñoz va explicar que als Estats Units està "molt arrelada" aquesta cultura de la donació per a la investigació perquè això té importants avantatges fiscals, mentre que a Espanya "als ciutadans els costa fer una donació de diners".

"Sempre he estat molt reivindicativa que es normalitzin les donacions privades, que són una via més per al finançament", va assegurar, tot reconeixent que des de la posada en marxa d'aquesta iniciativa, el 30 d'agost de 2010, les donacions no han estat elevades.