El catedràtic de Psiquiatria i director de l'Institut Espanyol d'Investigacions Psiquiàtriques de Madrid, Enrique Rojas, assegura que "la primera epidèmia mundial" que existeix en l'actualitat "no són les drogues, ni la sida, ni les depressions, ni l'estrès, sinó les ruptures conjugals".

En aquest sentit, Rojas explica que les ruptures matrimonials poden combatre's "coneixent la metodologia de l'amor actual" ja que, al seu parer, "un dels errors més greus dels últims anys" és considerar que l'amor és "fonamentalment un sentiment" perquè, segons apunta, l'amor és, sobretot, "un acte de la voluntat, és a dir, la determinació de treballar l'amor elegit".

Al seu judici, aquest rerefons ha de ser ensenyat en el si de la ?família, en els col·legis i les ?universitats, però ha lamentat que aquests temes "passen desapercebuts" i que, a menys que la ?persona hi aprofundeixi a causa d'una experiència personal -separació dels pares, etcètera-, acaben per no abordar-se.

En qualsevol cas, indica, amb motiu de la seva participació dissabte que ve 28 a Madrid en el III Congrés d'Educadors Catòlics organitzat per la Fundació Educatio Servanda, que la família és el si on comença l'educació de tot ésser humà, i en aquesta educació, destaca la dels sentiments, la de la intel·ligència i la de la voluntat.

Però també subratlla el paper de l'Església Catòlica en aquesta formació, ja que, segons ell, el Papa és "un líder mundial en el camp de l'ètica", malgrat que, segons apunta, a la societat "es porti allò políticament correcte de fer ostentació de no creure en res", quelcom que ha qualificat com "un desert intel·lectual molt seriós".

L'autor de No te rindas, llibre del qual ha venut a Espanya a l'entorn de 60.000 exemplars, ha ofert un tercer i últim consell per educar centrat en l'educació de la voluntat: ha aconsellat fer les coses no perquè vingui de gust fer-les sinó perquè ens ajudin a créixer com a persones.