"Considerem que manifestacions com les seves i altres que paral·elament fan persones jeràrquiques de l'Església Catòlica fan molt mal i són totalment contràries

a la campanya d'evangelització que actualment diuen voler realitzar". Aquest és un dels paràgrafs d'una carta que el Col·lectiu de Dones en l'Església (CDE) ha adreçat a l'arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, arran de les seves declaracions en el programa Els Matins, de TV3. Segons el Col.lectiu, la jerarquia eclesiàstica ha de ser "capdavantera" en la "responsabilitat que tenim com a cristians" davant els "mil milions de persones" que "viuen i moren sota el llindar de la pobresa" i en "compartir el que tenim amb els aturats i amb les persones que més necessitats tenen", d'entre altres motius. Alhora, deixa clar que "ens dol, i molt, que continuïn mirant cap a un altre costat o es preocupin de la sexualitat i altres afers de menys importància". La carta, en què rebutgen "mestres" i "guies" que "ens ofenguin i ens menystinguin", cita, com a exemples d'una llista més àmplia, noms de catòlics que serveixen de referència pel CDE: Francesc d'Assís, Lluïsa de Marillac, Teresa de Jesús, i els bisbes Òscar Romero i Pere Casaldàliga.

En les declaracions, l'arquebisbe Jaume Pujol s'oposava al sacerdoci femení i deia que els homosexuals "no tenen un comportament adequat per a la societat".